Kako prošetati Sunčevim sustavom u samo sat vremena? Je li moguće razgovarati šaptom na 30 metara? Kako odsvirati himnu Europe – u hodu? Ovo su samo neka od pitanja na koja će sve dobne skupine, u igri, na zabavan način pronaći odgovore u novootvorenom Parku znanosti u Oroslavju kojeg krasi niz izvedenih eksponata.

“Park znanosti” je autorski projekt kojem je glavni cilj promicanje znanja i znanosti, ali i oplemenjivanje javne površine interaktivnim znanstvenim i edukativnim sadržajem namijenjenim svim dobnim skupinama. Ipak, autori Parka znanosti kažu da će u njemu najviše uživati djeca.

Zanimljivi eksponati koji potiču znatiželju

Sadržaj čine eksponati, od kojih svaki pokazuje i dokazuje zanimljive pojave iz područja fizike, astronomije, geografije i psihologije.

Svim dobnim skupinama pruža se tako prilika da na interaktivan i zanimljiv način pokreću, osluškuju ili mjere eksponate te tako spoznaju zašto i kako svaki od njih uspješno funkcionira. Neki od eksponata su: glazbena ograda, zvučna zrcala, spirala adaptacije, crtić vrtić i ljudski sunčani sat.

Uz zanimljivu, interaktivnu prezentaciju znanosti u sklopu igre i istraživanja eksponata, znanstvene se spoznaje lako usvajaju i postaju dio općeg obrazovanja svih korisnika.

Park znanosti kao pokretač turizma u lokalnoj zajednici

Kao jedinstveni projekt u Republici Hrvatskoj, prvi Park znanosti na originalan način obogaćuje turističku ponudu zajednice.

Više o terminima posjeta za grupe i individualne posjete, kao i cijene ulaznica potražite na web stranicama Parka znanosti.