Nakon višemjesečnih pregovora između europskih institucija konačno je postignut sporazum vezano uz Direktivu za potporu ravnoteži između radnog i obiteljskog života za roditelje i njegovatelje. Riječ je o direktivi koja je jedan od rezultata Europskog stupa za socijalna prava i dio je inicijative „Novi početak“ za rješavanje izazova usklađenosti radnog i privatnog života s kojima se suočavaju zaposleni roditelji i skrbnici.

Aktivnosti oko donošenja Direktive pomno prate u Udruzi roditelja „Korak po korak“, članici europske mreže COFACE Families Europe koja broji 25 milijuna obitelji diljem Europe i snažno podržava inicijativu Work-Life Balance. Udruga provodi brojne projekte usmjerene na poticanje uspostave ravnoteže između privatnog i poslovnog života zaposlenih roditelja.

„Početni tekst Direktive koji je predložila Europska komisija donosio je progresivne prijedloge za bolje postizanje ravnoteže između poslovnog i obiteljskog života te je pokazao namjeru kretanja prema pravednijoj i ravnopravnijoj Europi. Konačni dogovor oko Direktive ipak donosi manji opseg mjera, no pokazuje smjer prema osiguravanju ravnopravnosti muškaraca i žena te boljih uvjeta i uspostave ravnoteže između posla i obitelji, osobito za zaposlene roditelje“, pojasnila je Silvija Stanić, izvršna direktorica Udruge roditelja „Korak po korak“.

Među odredbama nove Direktive su:
– Deset dana očevog dopusta oko rođenja djeteta (plaćaju se na razini bolovanja)
– Četiri mjeseca roditeljskog dopusta (s najmanje dva mjeseca neprenosiva i plaćena, uz plaćanje koje određuju nacionalne vlade)
– Pet dana dopusta godišnje za njegovatelje (uz plaćanje o kojem odlučuju nacionalne vlade)
– Priznanje obiteljske raznolikosti u 21. stoljeću s referencama na pojam „ekvivalentni drugi roditelj“ u zakonodavstvu
– Priznanje potrebe za univerzalnim mjerama za sve obitelji i posebnim mjerama za obitelji u ranjivim situacijama
– Preporuke vladama da osiguraju adekvatnu razinu naknade za roditeljske dopuste
– Obveza da Europska komisija pozorno prati provedbu direktive koja zahtijeva od nacionalnih vlada prikupljanje podataka o korištenju dopusta i fleksibilnih radnih aranžmana

Standard za ravnopravnost postaje obvezujući za sve članice EU

Direktiva propisuje minimalan europski standard koji će postati obvezujući za sve zemlje članice, pa tako i za Hrvatsku. Neke zemlje morat će doseći europske minimalne standarde te će tek nakon toga vidjeti stvarne promjene. Istovremeno, zemlje u kojima su rodiljni i roditeljski dopusti duži od standarda Direktive neće postizati veliku promjenu. „Hrvatska je jedna od zemalja u kojoj su rodiljni i roditeljski dopust duži od minimuma koji propisuje Direktiva te će morati u manjoj mjeri usklađivati svoje zakone i propise. Budući da se na široj, europskoj razini vidi spremnost za poticanje ravnopravnosti majki i očeva u brizi za djecu, kao i spremnost za poticanje ravnoteže između posla i obitelji, nadamo se da će i Hrvatska prepoznati ovu temu kao važnu i poduzeti konkretne mjere“, istaknula je Silvija Stanić.

O važnosti postizanja ravnoteže između posla i obitelji, osobito za zaposlene roditelje, svjedoče i rezultati prošlogodišnjeg istraživanja Udruge roditelja „Korak po korak“ u okviru projekta BRZO koji pokazuju da 95,7 posto roditelja smatra da je ravnoteža između posla i obitelji važna, pri čemu njih čak 53,7 posto ne uspijeva održati ravnotežu između poslovnih i obiteljskih obveza. „Stvaranje okruženja za uspostavu ravnoteže između privatnog i poslovnog života zadaća je države i društva, a ne rezultat snalaženja roditelja i poslodavaca te su potrebne jasne i odlučne mjere koje će omogućiti bolju skrb o djeci te u konačnici dovesti i do demografskih promjena“, zaključila je Silvija Stanić.