Kažu da djeca ne pamte ono što su u djetinjstvu imali, već mjesta koja su posjetili, stvari koje su vidjeli, ljude koje su upoznali te osjećaje koji su doživjeli. Vođenim tim riječima, za vas smo odlučili istražiti kamo biste ovaj vikend mogli otići s djecom, što vidjeti i kako se dobro i kvalitetno obiteljski podružiti. Pronjuškali smo malo što se nudi u subotu i nedjelju i u oko su nam upala ova četiri događanja.

Obiteljski festival u Parku

Foto: Centar za kulturu Trešnjevka

Ako se niste svi zajedno, kao obitelj, već duže vrijeme družili, 7. Obiteljski festival u Parku je idealna prilika za to promijeniti. Centar za kulturu Trešnjevka pripremio je pregršt raznovrsnih programa za cijelu obitelj. Prijepodnevni program u subotu 23. rujna u 11 sati započet će nastupom dječjih zborova i zanimljivim radionicama. Udruga Vestigium organizira radionicu nošenja beba, a svi zmajoljupci moći će sudjelovati na radionici izrade i puštanja zmajeva. Za one roditelje i djecu koji paze na zdravu prehranu, organiziran je i Eko plac na kojem će mali, lokalni proizvodači predstaviti svoje domaće proizvode. Bit će održan i mali sajam knjiga na kojem će knjigoljupci imati priliku razmjenjivati školsku lektiru i udžbenike. Uglavnom, za svakog ponešto. Više detalja o ovom festivalu možete saznati OVDJE.

Pješački pohod na Okić

Foto: Pixabay

Želite li da vaša obitelj dobro protegne noge i nauživa se svježega zraka predlažemo da se uputite na Okić. DŠR “Šport za sve” Samobor svake godine već tradicionalno organizira pješačke pohode u Samoborsko gorje pod geslom “U susret zdravlju”, pa tako u sklopu Europskog tjedna sporta organiziran je  Pješački pohod “Okić 2017”. Polazak je ispred Samoborskog muzeja 23. rujna od 8 do 10 sati. Pohod je namijenjen ljudima svih dobnih skupina, od 5 do 75 godine života.

Srednjovjekovni dani na Medvednici

Foto: Srednjovjekovni dani na Medvednici/Facebook

Ako se želite barem na trenutak  vratiti u srednji vijek, vidjeti viteze, dvorske lude i medvedničke coprnice, posjetite Srednjovjekovne dana na Medvednici koji će se održati u subotu i nedjelju, 23. i 24. rujna 2017. od 12 do 20 sati. Ove godine pripremljen je i poseban program rezerviran za najsretnije – program na kuli: “Pričom te zovem!” Cijena ulaznice je 20 kn, a za djecu do 7 godina u pratnji roditelja ulaz je besplatan. Više o ovoj manifestaciji možete pročitati OVDJE.

Interaktivna izložba u tunelu Grič

Foto: Tunel Grič/Facebook

Koliko su vaši klinci upoznati s burnim hrvatskim povijesnim zbivanjima? Znaju li tko je Nikola Tesla, August Šenoa? Njihovo nikakvo ili krhko znanje o povijesnim velikanima i događanjima možete usavršiti odlaskom na multimedijalnu izložbu u tunel Grič. Tamo će vas dočekati vremeplov kroz 13 desetljeća, od prošlosti i osamdesetih godina 19. stoljeća do sadašnjosti i 2017. Glavna atrakcija izložbe definitivno je tzv. kišna soba s pravom kišom kroz koju će se u kapima vode ocrtavati hologrami Marije Jurić Zagorke, A.G.Matoša, bana Josipa Jelačića, djevojke Mande, Vatroslava Lisinskog i drugih povijesnih i kulturnih uglednika. Ulaz je besplatan za sve posjetitelje.

Kamo na izlet? Odvedite djecu u najljepše dvorce Hrvatske