Iako su među djecom vrlo popularne, rođendanske proslave u igraonicama za većinu roditelja nemaju popularne cijene. Naime, cijena najma prostora za dječji rođendan varira od grada do grada, a kreću se između 500 i 1.500 kuna. Pregledavajući ponude pojedinih igraonica, uvjereni smo da sličnu ili vrlo sličnu proslavu kakvu oni nude, možete organizirati i u vlastitom domu. Želite li uštedjeti, a pritom klincima organizirati proslavu koju će pamtiti, za vas smo pripremili nekoliko korisnih savjeta.

Dekoracije

Djeca ne “pate” od detalja. Nije im bitno kako je uređen prostor već im je samo na pameti kako se dobro zabaviti. Stoga, skupa dekoracija nema smisla. Dovoljno vam je nekoliko dekorativnih ukrasa, balona i šarenih vrpca. Balone svežite u snopove i objesite ih na stolice, vrata i namještaj te ih pobacajte po cijeloj prostoriji. Na balone možete napisati i imena uzvanika i pričvrstite ih na nslone stolica na kojima će sjediti. Stolicu slavljenika, pomoću ukrasnog papira možete pretvoriti u raskošno kraljevsko prijestolje.

Hrana i piće

Delicije za dječje rođendane izbjegnite. Klinci se najviše vesele sendvičima, pizzi, grickalicama i slatkišima. Gotove muffine koje djeca posebno vole možete pretvoriti u “simpatične” rođendanske kolače. Obavezno ih servirajte u raznobojne papirnate košarice. Umjesto kupovnih sokova, budite kreativni i sok napravite sami. 

Ne morate plaćati skupe torte po slastičarnicama, kad za puno manje novaca i samo malo mašte možete kod kuće napraviti tortu od čokolade koja kod klinaca uvijek dobro “prolazi.” Ako želite tortu ukrasiti zanimljivim motivima, poigrajte se s fondant masom koju također možete sami izraditi.

Zabavne aktivnosti

Kako su za uspjeh rođendanskog slavlja važne i zabavne aktivnosti, nemojte ih zaboraviti organizirati. Unajmljivanje, primjerice, klauna za rođendan ili likova iz omiljenih dječjih crtića izbjegnite. Iako ponekad mislite da to nije moguće, ali djeca se uvijek najbolje zabavljaju sama. Ne trebate kupovati skupe igre, već im predložite neke društvene u kojima će podjednako uživati. Možete organizirati i kino predstavu. Nabavite zanimljiv dječji film i pripremite ulaznice, a u sobi s televizorom stvorite pravu kino atmosferu. I rođendanski party može početi.