Ustanova Upravljanje sportskim objektima već nekoliko godina zaredom otvara vrata malim i velikim sugrađanima grada Zagreba kako bi ih upoznala sa svim svojim raspoloživim objektima i programima. Tako će biti i u srijedu 06. prosinca 2017. kada će svi zainteresirani moći besplatno sudjelovati u više sportsko-rekreativnih aktivnosti koje će se održavati na nekoliko lokacija u gradu.

Besplatni svi gradski bazeni

Svi zatvoreni gradski bazeni, SP Mladost, BK Utrina, BK Svetice, ZP Mladost, BK Jelkovec i bazen Iver na Dan sportskih objekata ponudit će svojim posjetiteljima i stalnim korisnicima besplatno korištenje bazenskih pruga za plivanje. Svi koji zažele, moći će se pobliže upoznati s programima i treninzima koji se svakodnevno održavaju na bazenima.

A za sva pitanja i savjete, na raspolaganju će im biti treneri vodenih sportova. Na Sveticama će biti održana prezentacija programa Malih sirena, a na bazenu Sportskog parka Mladost bit će otvorene tribine na kojima će se pratiti treninzi plivanja, sinkroniziranog plivanja, vaterpola i sl.

Edukativne radionice

Program na RSC Jarun odvijat će se u Domu sportaša i to prezentacijom raznih sportova – triatlon, kanu, kajak, veslanje, softball, koji su svoj dom našli upravo na Jarunu. Za najmlađe je pripremljena radionica na kojoj će moći saznati više o flori i fauni Jaruna. Svim posjetiteljima koji na Jarun dolaze osobnim vozilom omogućit će se besplatan ulazak od 08:00 do 16:00 sati.

Klizanje u društvu Djeda Božićnjaka

Ako vaša obitelj nije “vodeni tip” i više voli zimske sportove, razveselit će ih gradska klizališta koja će također otvoriti svoja ledena vrata. Na Velesajmu će se moći besplatno klizati u terminu za građanstvo od 19:30 do 21:00 sati. Svim klizačima i klizačicama društvo će praviti maskota Kutije šibica i Djed Božićnjak.

Osim toga moći će uživati i akrobacijama Klizačkog saveza Zagreb i malih hokejaša iz HK Mladost. Klizalište na Šalati organizira Video disco od 18:00 do 19:30 sati i druženje s hokejašima. Klizalište u Domu sportova rezervirano je za tradicionalno klizačko natjecanje Zlatna pirueta.

Jahanje konja i vožnja kočijom

A za sve ljubitelje konja, stiže dobra vijest s Hipodroma. U vremenu od 10:00 do 14:00 sati posjetitelji će se moći okušati u jahanju ponija i konja te uživati u vožnji kočijom. U Tenis centru Maksimir, malim i velikim tenisačima, bit će na raspolaganju besplatno korištenje dvorane u vremenu od08:00 do 18:00 sati. Pa ako poželite zaigrati tenis ili squash, nemojte zaboraviti, prethodno se najaviti kako bi se na vrijeme osigurali potrebni rekviziti.

Pored bogatog sportskog programa, mame, tate, klince, bake, djedove očekuje i niz iznenađenja poput raznovrsnih poklona, fotkaona te animacija.

Kako pronaći sport u kojem će vaše dijete doista uživati?