Uz kožu ruku, lijepi nokti su jedna od prvih stvari koji će ljudi primijetiti na vama … a oni nisu pitanje sreće! Svaka žena može imati zdrave, glatke i sjajne nokte. Uz dobre savjete i pravu opremu, nokti na stopalima i rukama mogu se dovesti u najbolju formu.

1. Time-out za stopala i ruke: Koncentrirani smo u uredu, izgubljeni u mislima u čekaonici, uzbuđeni prilikom gledanja filma – i ruke nam nesvjesno odlutaju do usta. Redovita njega noktiju sprečava griženje noktiju, napuknuća i prijelome. Priuštite noktima mali odmor jednom na tjedan i nećete uopće doći u iskušenje.

2. Nježno kratite nokte: Ruke podalje od škarica za nokte! Prilikom rezanja, nokti se mogu lako rascijepiti ili puknuti, zato nokte na stopalima i rukama uvijek treba skraćivati turpijom. Suzdržite se od pomicanja turpije desno-lijevo jer će to iskrzati nokte. Uvijek turpijajte u smjeru rasta od dna prema gore te od ruba do sredine nokta. Prvo strane, a potom vrh nokta.

3. Nježno zagladite nepravilnosti: Zbog brazdi nokti ne izgledaju samo zapušteno, nego i gube svoj prirodni sjaj! Nježno izgladite svaku nepravilnost korištenjem našeg posebnog nastavka za zaglađivanje. Samo pripazite da ne pretjerate. Već nekoliko sekundi je dovoljno za postizanje željene glatkoće površine nokta. Nakon toga nastavak za poliranje stvara prirodan i lijep sjaj. Scholl Velvet Smooth set za njegu noktiju povezuje turpijanje, zaglađivanje i poliranje u jednom uređaju. Profesionalna njega noktiju kod kuće – WOW!

4. Pitanje oblika: Ovalan, okrugao ili četvrtast? Opušteni squoval oblik (od engl. square i oval) ili jako šiljast? Budite oprezni, ne odgovara svaki stil svakom prirodnom obliku nokta! Krhkim noktima najbolje odgovara sportski, uglasti oblik. Zbog njega nokti izgledaju nešto širi. Ovalni ili okrugli oblik šire nokte čini ženstvenijima. Ako želite da vam ruke izgledaju dulje i vitkije, odlučite se za šiljastiji oblik. Kakvi su danas trendovi? XL nokti su prošlost. Kraći, njegovani nokti u stilu 1930-ih posljednji su krik mode. A što se tiče noktiju na stopalima, postoji jedno općenito pravilo: održavajte ih u obliku koji sprječava urastanje nokta.

5. Sjajna završna njega: Gruba i ispucana koža uz rubove noktiju? Iskrzana, ispucana kožica oko noktiju? Nikako! Scholl Velvet Smooth ulje za njegu noktiju njeguje nokte nakon turpijanja, zaglađivanja i poliranja kombinacijom 7 ulja. Jednostavno ga nanesite četkicom. Ulje se upija u nekoliko sekundi, a nokti dobivaju WOW efekt!

6. Tjelohranitelji lijepih noktiju: Čišćenje, pranje posuđa, vrtlarenje – to su prirodni neprijatelji lijepih noktiju. Potreban Vam je pouzdan zaštitnik: gumene rukavice. One sprečavaju oštećivanje noktiju kada dođu u dodir s vodom i deterdžentima te ih štite od povreda prilikom podrezivanja ruža i prljavih tragova od plijevljenja.

7. Na zabavu sa stilom: Raspoloženi ste za izlazak – ali spontan i opušten? U samo jednom brzom koraku nokti će zasjati novim sjajem. Jednostavno na svoj Scholl Velvet Smooth™ set za njegu noktiju namjestite nastavak za poliranje broj 3 i u nekoliko sekundi svojim noktima podarite osvježeni sjaj. Pritiskom na gumb vi i vaši Scholl WOW nokti spremni ste za blistavi izlazak.

8. Savršen trenutak za lak: Ako lak za nokte nanesete netom poslije tuširanja, u lakiranim noktima nažalost nećete dugo uživati. U vodi nokti upijaju vlagu i nabubre. Kada se suše, ponovno se stežu, što oštećuje lak za nokte, stoga lak treba nanositi samo na savršeno suhe nokte.

9. Kakav nered: Nokti s lakom u boji traže prozirnu podlogu koja ih štiti od neprivlačnih žućkastih mrlja koje se mogu javiti zbog pigmenata u laku. Takav osnovni sloj također omogućuje bolje prianjanje boje – što je sjajan bonus.

10. Zbogom neredu: Suhi i lomljivi nokti zahtijevaju više pažnje i mora ih se s vremena na vrijeme njegovati. Rečeno, učinjeno. Posebna krema za njegu noktiju može biti savršen način za povremenu dodatnu njegu ruku i noktiju. Jača nokte i vraća im vlagu i gipkost. Idealna je za ured, čekanje u redu u zrakoplovnoj luci ili predah od posla u parku.

Novi Scholl Velvet Smooth™ set za njegu noktiju revolucionarno je proširenje asortimana Scholl Velvet Smooth (Velvet Smooth rašpica za stopala i asortiman za njegu koji uključuje kupku za stopala i intenzivni serum). Sada je njega stopala, osim što ih čini mekim i lijepim, upotpunjena profesionalnom njegom noktiju kod kuće. I ruke mogu zasjati u punom sjaju – za zdrave, sjajne nokte s WOW efektom, na rukama i stopalima. Tako jednostavno, uz Velvet Smooth™ set za njegu noktiju.

Ako želite produljiti WOW efekt svojih zdravih, sjajnih noktiju, koristite Scholl Velvet Smooth™ ulje za njegu noktiju za savršenu završnu njegu. S kompleksom od 7 ulja, podarit će noktima na stopalima i rukama te kožici oko noktiju dodatnu vlagu i njegu. Jednostavno ga nanesite priloženom četkicom na nokte i kožicu – bez nereda i namakanja, samo raskošna njega. Rezultat: sjajni, glatki i zdravi nokti. WOW!