Ovoga travnja održat će se prvi Kids Fashion Weekend u Hrvatskoj. Tjedan mode namijenjen isključivo djeci poseban je modni događaj koji se po prvi puta organizira na našim prostorima, a povodom toga snimljena je i prava mala dječja kampanja. Fotografije potpisuje izvrsna modna fotografkinja Jelena Balić, a kao zaštitna lica kampanje odabrani su mali manekeni modne agencije Fashion Team Kids Buga, Paola, Neo, Ema, Tea, Anamarija, Leonarda, Luka i Helena.

Ovi mali manekeni već su prave zvijezde u dječjem svijetu, a snimanje kampanje bio je za njih lak posao. Kids Fashion Weekend održat će se 25. i 26. travnja u Hypo centru, a kroz ta dva dana sve će biti isključivo namijenjeno djeci od 5 do 15 godina. Predstavit će se kolekcije domaćih i inozemnih brendova, te renomiranih hrvatskih dizajnera, pa ćemo po prvi puta na jednom mjestu moći vidjeti ponudu dječje mode u Hrvatskoj. U pripremi su dva potpuno dječja modna dana s puno kreativnosti i zabave.

Osim modnih revija organizatori su pripremili i razne popratne modne priče i nagradne igre. Sve klince s dobrim stylingom loviti će Pink & Blue lovci, poznata dječja blogerica Lara Mihaljević i dječji fotograf Bruno Papić. Birat će se najbolji stajlinzi mališana, a modno najkreativniju djecu čekaju posebne nagrade. U subotu u 12 sati na rasporedu je Dječja špica u sklopu koje će se održati humanitarna dječja revija. Revija se organizira u suradnji sa Centrom za socijalnu skrb Zagreb, podružnica Maksimir. Uz pozivnicu, svi koji dođu na reviju morat će donjeti i „vlastitu pozivnicu“ – igračku ili komad odjeće. Prikupljene stvari biti će namijenjene dijelu obitelji lošijeg imovnog stanja s više djece koje se nalaze u evidenciji Centra za socijalnu skrb Zagreb.

Da i klinci imaju stila i afinitet prema modi, odavno je poznata stvar. Prošle godine održan je prvi dječji tjedan mode u Londonu, a ove godine vrijeme je da i Hrvatska pokaže koliko potencijala ima razvoj dječje modne industrije kod nas. Ponuda dječje mode je velika, ali nekako manje poznata javnosti. Iz tog razloga pokrenut je prvi Kids Fashion Weekend koji će  pokazati kakve sve modne priče postoje za djevojčice i dječake.