Ljeto nam je napokon stiglo i krajnje je vrijeme da se „naoružamo“ kvalitetnim zaštitama protiv UV zračenja, a posebno oprezni trebamo biti kad je u pitanju nježna dječja koža. Uz pravilnu zaštitu iznimno osjetljive dječje kože predstojeći dani pod suncem mogu biti bezbrižni i opušteni, ispunjeni veseljem i igrom! Na što treba pripaziti i kako tretirati dječju kožu savjetuje nam Nivea, u čije se Sun proizvode svakog ljeta možemo pouzdati i biti sigurni da smo zaštićeni od štetnog zračenja.

Sportske aktivnosti i boravak na otvorenom od velike su važnosti za zdrav razvoj djeteta, a izlaganje suncu u malim količinama ključno je za sintezu vitamina D, važnog za apsorpciju kalcija u organizmu.

No, dugotrajno izlaganje suncu može biti opasno jer oštećuje kožu, a svaka opeklina, kao i pretjerano izlaganje UV zračenju tijekom djetinjstva, povećava rizik od nastanka melanoma u odrasloj dobi.

Zato bebe do 6 mjeseci uopće ne biste smjeli izlagati suncu, dok se za djecu do treće godine preporučuje izbjegavati sunce u razdoblju od 9 do 16 sati.

 

Zašto odabrati Nivea Sun Kids za zaštitu dječje kože od sunca?

NIVEA je na temelju više od 100 godina iskustva u zaštiti kože razvila NIVEA SUN KIDS liniju proizvoda  s visoko učinkovitim UVA/UVB sustavom filtara za trenutačnu i dugotrajnu zaštitu osjetljive dječje kože. Iznimno vodootporni, NIVEA SUN proizvodi za djecu svojom inovativnom formulom smanjuju rizik od alergija izazvanih suncem i jačaju prirodnu zaštitu kože od UV zračenja, dok je njihova podnošljivost dermatološki dokazana i potvrđena pod nadzorom pedijatara.

 

VAŽNO JE UPAMTITI!

Kako bi omogućili djeci da ljeti uživaju u brojnim aktivnostima potrebno je učinkovito ih zaštititi, pogotovo između 11 i 15 sati, kada je sunce najjače, stoga: 

1. Inzistirajte da se igraju u hladu!

2. Opremite ih šeširom širokog oboda, majicom kratkih rukava i sunčanim naočalama!

3. Pobrinite se da piju puno vode kako ne bi dehidrirali!

4. Nanesite im sredstvo za sunčanje svaka dva sata i obavezno nakon kupanja!

Nivea vam daruje 10 Nivea Sun poklon paketa!

Nivea čitateljicama Klinfo.hr portala daruje čak 10 Nivea Sun poklon paketa. U svakom se paketu nalazi:

Dječji losion za sunčanje SPF 50+
Hidratantni losion za sunčanje SPF 30
Nivea Sun lopta za plažu

Sve što je trebalo je popuniti prijavnicu na našoj stranici.

Sretni dobitnici Nivea Sun poklon paketa su:

Snježana Bilić, Trogir
Mario Papec, Vidovec
Mirjana marčinko, Kutina
Kristina Bogdanović, Dugo Selo
Ksenija Gortan, Labin
Ljiljana Gligorević, Darda
Maja Hergotić, Lopatinec
Danijela Juričić, Zagreb
Snježana Basić, Šibenik
Manuela Grubešić-Javorac, Rijeka

Čestitamo sretnim dobitnicima i želimo bezbrižne sate uživanja i igre na suncu!