Na Klinfo.hr portalu već smo nekoliko puta pisali o blagodatima magarećeg mlijeka za zdravlje djece i odraslih. Osim što se pije, na bazi magarećeg mlijeka rade se mnogi prirodni proizvodi za njegu koji u zimsko vrijeme ispucalih koža, kožnih alergija, pada imuniteta, raznih infekcija, mogu itekako pomoći. Od našeg najpoznatijeg kontinentalnog uzgajivača magarećeg mlijeka Nevena Ciganovića, vlasnika farme magaraca “Magare” u Ivanić Gradu, saznali smo koje “zimske” novitete ima u svojoj ponudi.

 

Magareći melem (kremica od magarećeg mlijeka)

melem magare Ova kremica ima visoki postotak magarećeg mlijeka, a obogaćena je biljkama koje dokazano pomažu iscjeljivanju i pomlađivanju kože – nevenom, stolisnikom, maslačkom i čičkom. Posebno se preporučuje osobama koje boluju od psorijaze, seboreje i drugih upalnih stanja kože, jer ovaj melem ne sadrži aditive, konzervanse, emulgatore niti umjetne mirise.

Odličan je kod kože koja se ljušti, koja je prekrivena prištićima ili crvenilom, za suhu i ispucalu kožu, ali i za svakodnevnu njegu kože prilikom izlaska na niske zimske temperature.

Neven Ciganović kaže da je najviše pohvala, osim za magareće mlijeko, dobio upravo za ovaj melem. Zadovoljni kupci pišu mu svakog tjedna s pohvalama i zahvalama, ali on kaže da zahvaliti treba magarcima koji stvaraju taj prirodni nektar bogat zdravim omega masnim kiselinama, kalcijem, enzimima s antibakterijskim i antivirusnim svojstvima, vitaminima C, A, D, E i F, visokim količinama magnezija, fosfora, kalija i cinka. Baš kao što blagotvorno djeluju iznutra, na naš imunitet i protiv alergija i infekcija, tako izvrsno djeluju i izvana, što dokazuje magareći melem.

Komentare kupaca i njihova iskustva s magarećim melemom možete pročitati ovdje.

 

Noćna krema od magarećeg mlijeka

nocna krema magareNoćna krema napravljena je isključivo od čistih prirodnih biljnih ulja, prirodnih hidratantnih sastojaka i ekstrakata koji revitaliziraju samokorektivni mehanizam kože. Obiluje hranjivim uljima jojobe, badema i nevena koji vlaže, hrane i njeguju kožu te joj daju svježiji izgled. štiti kožu od djelovanja slobodnih radikala, a u kombinaciji sa esencijalnim masnim kiselinama usporava njeno starenje.

Sadrži nezasićene masne kiseline, vitamin A – bitan za obnavljanje stanične membrane, omogućava koži da se regenerira, istovremeno smanjuje efekte starenja kože; vitamin B2, vitamin C ima antioksidativnu ulogu i ubrzava mehanizme ozdravljenja, vitamin E je antioksidant koji usporava starenje kože i osigurava stabilnost stanične strukture; mineralne soli iz magarećeg mlijeka omogućavaju koži da bude čista oslobadjajući kožu od mrtvih stanica, a znatna količina lipida omogućuje dobru ishranjenost kože. Esencijalne masne kiseline kao što su omega 6 pomažu koži da upija vitamine omogučavajući joj da postane elastična i osigurava prevenciju bolesti kože kao što su ekcem i psorijaza.

I ova krema napravljena je bez ikakvih aditiva, emulgatora i umjetnih mirisa.

 

Sapun od magarećeg mlijeka

sapun magareAko vam je koža suha i sklona pucanju, to će se mnogo češće događati zimi zbog atmosferskih utjecaja, vlažnosti i hladnoće.

Ovaj ručno rađeni sapun je sastavljen od biljaka koje su brižljivo ubrane ili kupljene od provjerenih proizvođača s eko certifikatom.

Uz visok postotak magarećeg mlijeka sapun je oplemenjen nevenom, stolisnikom, maslačkom i čičkom, koji međusobnim prožimanjem njeguju i štite Vašu kožu. Visok udio magarećeg mlijeka i kvalitetna biljna ulja omogućavaju koži dobru opskrbljenost masnim kiselinama, vitaminima A, E i F.

Zahvaljujući takvom sastavu, sapun od magarećeg mlijeka je odličan za čišćenje kože i prirodni je zatezač. Idealan je za sve koji imaju osjetljivu kožu sklonu osipima, upalama i isušivanju. Pomoći će kod psorijaze i seboreičnog dermatitisa.

 

Čokoladni balzam za usne na bazi magarećeg mlijeka

balzam za usne magareKretanje zimi nezamislivo je mnogima bez balzama za usne. Izvrsna zaštita protiv ispucalih usana uslijed hladnoće i vjetra je fini i ukusni čokoladni balzam za usne na bazi magarećeg mlijeka.

Pčelinji vosak savršeno sjedinjuje ostala nerafinirana biljna ulja, stvara nevidljivu i neosjetljivu fizičku barijeru između površine usana i vanjskog svijeta i tako ih štiti od hladnoće, naleta vjetra ali i raznih mikro-napasnika.

Dodana je i prava čokolada koja odlično hidratizira usne i usput podiže raspoloženje (pogotovo kod davanja poljubaca).

U balzamu nema parafina, umjetnih boja ni konzervansa.

Možete ga slobodno pojesti s usana, a možete ga pojesti i cijelog, potpuno je jestiv.

Uostalom, zar kriterij za bilo koji proizvod koji se stavlja na usne ne bi trebao biti njegova apsolutna jestivost u bilo kojim količinama?

 

Sve proizvode naručiti možete online putem stranice Magare.hr.

Više o magarećem mlijeku i njegovim blagodatima po zdravlje pročitajte ovdje.