Dječji puder – iako njegov naziv tako sugerira, on ne služi samo za bebe i njegu dječje guze. Koliko vam se puta dogodilo da morate na sastanak, a imate masnu kosu ili vam se zapetljala narukvica koja vam donosi sreću? Vašu “odraslu guzu” u ovim i sličnim situacijama kao od šale spasit će upravo baby puder. Kako? Pročitajte u nastavku i upoznajte se sa svim čarima ovog malog kućnog spasioca.

Rashlađuje posteljinu

U ljetnim vrućim danima ne znamo tko se više znoji, mi ili posteljina na kojoj spavamo. Kako bi izbjegli znojenje i vlažan krevet, pospite dječji puder po posteljini. Ona će mirisati, a puder će upiti znoj s tijela, nakon čega ćete zaspati kao beba.

Uljepšava

Ako želite imati lijepe i dugačke trepavice, a da pritom ne morate posegnuti duboko u džep rješenje potražite u dječjem puderu. Posegnite za sljedećim trikom. Nanesite dva sloja maskare, a zatim štapić za uši uronite u baby puder i njime prijeđite preko trepavica. Na napudrane trepavice nanesite dodatan sloj maskare i – postigli ste maksimalno duge, guste trepavice i bez nanošenja umjetnih.

Upija masnoću

Ne stignete oprati kosu, a već je toliko masna da na njoj možete ispeći jaja. Nema problema, rješenje stiže. U ruke utrljajte baby puder i nanesite na masno vlasište. Osim što ćete izvući višak masti, puder će kosi dati i volumen. Kako u kosi ne bi ostalo bijelih tragova, dobro je iščetkajte.

“Popravlja” pod

Ne možete više slušati parket koji škripi?  Pospite po podu dječji puder, a potom metlicom ispunite praznine među letvicama. Nakon toga parket će zauvijek “zatvoriti svoja usta.”

Otpetljava nakit

Kosa vam se diže na glavi kad pogledate u kutiju za nakit u kojoj stoji zapetljani lančić ili narukvica. I tome možete stati na kraj ako na zapetljane dijelove nakita pospite malo pudera. S otpetljavanjem čvora bit ćete gotovi u tili čas.

Sprječava neugodne mirise

Pospite unutrašnjost cipela dječjim puderom i ostavite preko noći. Idući dan obrišite i obujte cipele koje će mirisati kao nove. Obavezno prije obuvanja istresite ostatke praha.

Pomaže pri depilaciji

Dječji puder odlično odgovara i koži prije depilacije. Ako ste pobornik depilacije voskom, puder nanesite prije depilacije. Vosak će biti učinkovitiji, a puder će hladiti kožu koja će biti nježna na dodir.

Imate li u kući malo dijete, vrlo vjerojatno imate i dječji puder. Međutim, ako ga i nemate, nakon što ste pročitali sve o njegovim “čudesnim moćima” poželjet ćete ga kupiti.