Ovoga vikenda u centru grada mogli smo vidjeti djevojčice u izvrsnim modnim kombinacijama. Razlog tome je mini street event naziva „Uhvati daVida’s trenutak“ modne dizajnerice Andree Cmrečki. Njezine daVida’s djevojčice na četiri lokacije u gradu prezetirale su novu kolekciju „back to school“. Mini kolekcija pokazuje razne kombinacije kako se obući za odlazak u školu ili vrtić. Šetnjom po gradu ujedno su najavile i zanimljivu dječju modnu jesen koju nam priprema Andrea i njen brend daVida’s.

DaVida’s je modni brend koji potpisuje dizajnerica Andrea Cmrečki, a namijenjen je prvenstveno djevojčicama i dječacima. Nova kolekcija „back to school“ ima naglasak na ležernosti i nesputanosti kretanja, što je kod djece iznimno bitno. Suknje su napravljene s renderima u struku tako da djevojčice mogu provesti cijeli dan u njima a da im nije neudobno i ništa ih ne steže. Slojevitost odjevanja jedna je od karakteristika kolekcije, daVida’s predlaže kombinacije tajica na koje ide suknja, majica s prslukom ili vesticom, te jakna.

Materijali u kolekciji su pamučni jersey, razna pletiva fine mješavine i lake za održavanje. Crna boja je postavljena kao izazov i odgovor na dječje viđenje i želje u modnom kombiniranju. Naime, u nastanku ove mini kolekcije sudjelovala su sama djeca. Razigranost daju crno-bijele pruge, a cijela kolekcija je zamišljena monokromatski s detaljima u živim bojama s kojima sve dobiva jednu novu priču.

Osim same šetnje po gradu i prezentiranja nove daVida’s kolekcije, djevojčice su prolaznici dijelile razne nagrade i balone a najsretniji će putem nagradne igre koja je u tijeku osvojiti i daVida’s poklon paket. Ova kolekcija najava je noviteta koje nam daVida’s priprema za ovu jesen.

Davida’s je izvorna hrvatska modna marka nastala spajanjem mode i likovnog stvaralaštva. Dugogodišnje iskustvo u modi i svakodnevno stvaralaštvo  njegove kreatorice Andree Cmrečki, brendu daje raznolikost  i izniman doprinos u kvaliteti.  Inspiriran djecom i ljudima iz svakodnevnog života, uspomenama na djetinjstvo, modom 20/30-ih godina 20-og stoljeća, pismima, glazbom i ljubavlju svake vrste, daVida’s je  zamišljen  prvenstveno za djecu i njihov čarobni svijet, iako prepoznat i u svijetu odraslih.

Sve polazi od inspiracije, ilustracije i skica. daVida’sice su djevojčice i sve češće dječaci koji su neopterećeni prolaznošću života i zaustavljeni u trenutku, te su česti motivi raznih odjevnih predmeta  i modnih dodataka, kao što su majice, haljine,  torbe, nakit.

Kolekcije su stvarane pažljivim odabirom prirodnih materijala kao što su pamuk i svila, veselih boja i motiva od kojih su prugice i točkice glavno obilježje brenda.