“Igranje mi je razorilo obitelj, pa čak ni nakon razvoda ja nisam mogla prestati igrati”, riječi su Britanke Natashe Woolsley (34) čija je priča objavljena nakon što je Svjetska zdravstvena organizacija po prvi put ovaj poremećaj uvrstila na svoj popis bolesti, piše britanski Mirror.

Natasha je zbog igrice Candy Crush Saga izgubila posao, nagomilala tisuće funti duga i ne igra ju jedino dok spava, a to je svega tri sata tijekom noći. Spada u alarmantnu statistiku od 700 tisuća ljudi koliko se procjenjuje da ih je u Britaniji ovisno o igricama.

Iako je besplatna, otkako se Candy Crush Saga pojavila 2012. godine, zaludjela je milijune igrača diljem svijeta. Natashina noćna mora započela je prije četiri godine, piše The Mirror.

“Prijatelji na Facebooku poslali su mi zahtjev da se priključim i tada sam mislila da nema štete ako probam. Od tada niti ne pamtim trenutak kada sam prestala igrati, ponekad i do 18 sati na dan. Igrica je dostupna na mobitelu pa ju mogu igrati bilo gdje i bilo kada.

Postala sam toliko opsjednuta da sam se budila usred noći zbog ogromne želje da dosegnem viši nivo, a stvar je kulminirala nakon što sam zbog ‘Candyja’ zaboravila pokupiti sina iz škole. Prestala sam se truditi oko njegove užine i samo bih mu u vrećicu ubacila čips i čokoladu jer nisam imala ni vremena, a ni snage napraviti nešto zdravije”, rekla je.

Njeno spavanje od tri sata na dan izludjelo je njenog partnera koji je zbog svega odlučio raskinuti s njom.

“Govorio mi je da će otići ako ne prestanem, ali nije pomoglo. I dalje je kuća bila u neredu, hladnjak prazan, a moj je sin sam sjedio pred TV-om. Mjesecima nisam bila kod frizera, ne mogu si priuštiti novu odjeću niti kavu s prijateljicama”, kazala je ovisnica koja je igrala i na poslu te zbog toga zaradila otkaz.

Na nagovor majke je potražila stručnu pomoć prije devet mjeseci, ali ovisnost je i dalje tu.

“Proći će još puno vremena dok sredim život, ali sam trenutno bar malo više posvećena sinu, a i ponovno sam počela raditi”, ispričala je za The Mirror.

(Preuzeto: vijesti.rtl.hr)

Kada igranje video igrica prelazi iz navike u ovisnost?