Fotografija jedne majke iz Pennsylvanije njenog uništenog automobila pokraj kojeg su dvije neoštećene autosjedalice, ovih je dana kružila Facebookom i podsjetila sve roditelje da uvijek i bez iznimke djecu u autu voze u autosjedalicama i to kopčane na pravilan način. Jenna Casado Rabberman podijelila je fotografiju svoje uništene Honde u utorak. Iz njezinog teksta saznajemo da su se u sjedalicama vozili 3-godišnjak i beba stara svega 6 tjedana.

Evo što je napisala u tekstu posta na Facebooku:

“Nisam jedna od onih koji će na Facebooku objavljivati nešto preteško ili preosobno, ali ljudi… OVO je razlog zbog kojeg djecu trebamo stavljati u autosjedalice, ispravno i UVIJEK. Čak i kad vrište da ih pojasevi stišću. Čak i kad se žale na kopču na prsima ili zbog toga što su okrenuti prema stražnjem dijelu.

Jučer smo na putu iz vrtića stali da uzmemo mlijeko. Bili smo svega nekoliko minuta od kuće. Drugi auto zabio se u nas. Misliš da se tebi to nikad ne bi moglo dogoditi. Moji sinovi izvukli su se bez ogrebotine, ali bolničari su mi rekli da je moglo biti drugačije da si nisam uzela 2 ekstra minute kako bi se uvjerila da su pravilno vezani. Bit ću u redu, moja djeca će biti u redu, sve ostalo može se zamijeniti. Šaljem zahvalu Bogu što nas je čuvao (ali i Hondi, Gracou i Chiccou).”

Jenna nije očekivala tako veliku reakciju ljudi diljem svijeta jer je post objavila samo za svoje prijatelje i obitelj, pa je kasnije dodala i zahvalu te kazala da je sretna ako je spasila neke druge živote podsjećajući roditelje da dobro i propisno vežu djecu kad ih voze u autu.