Pripreme za polazak djeteta u školu uvod su u jedno posebno doba za svakog roditelja. Uz osnovne stvari, u većini škola potrebna je i kutija za likovni pribor. Zajednički rad na kutiji roditelja i dijete ispunjava srećom i zadovoljstvom. Neovisno radi li se o izradi kutije ili o ukrašavanju.

 

Kako od kutije za cipele napraviti posebnu kutiju za likovni?

 

2

 
Prvo se pripremi štirka tako da se u malo uzavrele vode ukuha brašno i stavi na hlađenje; često se zna dogoditi da se brašno zgruša pa je preporučljivo kratko promiješati štapnim mikserom. Kada se smjesa ohladi nanosi se na papir (može u boji ili obični bijeli) koji se potom lijepi na kutiju.

Najbolje je ostaviti da se kutija osuši do idućeg dana te potom početi s ukrašavanjem. Kutije kaširane na ovaj način ostaju duže čvrste i upotrebljive. “Volim decoupagirati te sam tako ukrasila kutiju. Također, možete ako vam ide crtanje sami crtati ili može i dijete. Možete također ukrasiti i naljepnicama ili kolažom” svoje savjete dijeli mama Ružica.

Za decoupage potrebno je lijepilo. Izaberu se motivi od salveta te se poslažu na kutiju. Motivi se izrežu ili istrgaju prstima. Potom se stavlja malo lijepila, pa salveta te potom se opet lagano prođe ljepilom.

 

7

 

Nakon sušenja mogu se flomasterima napraviti konture, napisati ime djeteta i ostalo, po želji. Kako bi sačuvali kutiju, može se oblijepiti sa samoljepljivom prozirnom folijom.

 

Savjete i fotografije s nama je podijelila čitateljica Ružica Leš.