Svi mi volimo životinje, a naša djeca pogotovo. Kako bismo im podigli svijest o zaštiti životinja i naučili ih o njihovim  staništima, napravili smo ovaj mini projekt – zeleni most, koji uči djecu kako divlje životinje prelaze preko prometnica. Jednostavno, edukativno, zabavno.

Potrebno nam je:

• rolice od kuhinjskih ručnika
• rolice od toaletnog papira
• karton
• karton od jaja
• komadić čupave tkanine
• plastične oči
• tempere
• ljepilo
• kistovi
• škare

Prerežite dvije kuhinjske role po dužini. Napravite od njih most i zalijepite.
Iz kartona izrežite pravokutnik i na sredini nacrtajte cestu.
Rolice od toaletnog papira postavite kao stupove zelenog mosta s obje strane ceste. Zalijepite.
Na njih stavite most pa i njega zalijepite.

Iz kartona od jaja izrežite dvije čašice, jednoj prema naprijed savijte dva uglata kraja. Postavite ju na zatvoreni dio druge čašice i zalijepite.  Podsjeća li vas već na lisicu?

Zalijepite joj oči i rep od čupave tkanine, a zajedno s mališanom obojite i ukrasite zeleni most i cestu. Usput djetetu ispričajte što je zeleni most, čemu služi, koje životinje žive u šumi oko mosta… zapravo želim reći, provedite kvalitetno vrijeme s djetetom.
Obojite i lisicu, neka ide preko mosta. Mališan neka isproba cestu ispod tako da po njoj vozi autiće.

Naravno, i autić a i ostale šumske životinje možete napraviti od kartona i rolica. Igra će biti još zanimljivija a dijete presretno. Ukoliko nemate plastične oči, poslužite se  kolažem ili flomasterima.

Budite ponosni na svojih ruku djelo jer je super.

Teta Maja/Mali kreativci

* * * *

Mali kreativci

Nakon 5 godina provedenih u Londonu gdje je rodila svoju kćer, Maja Jurin ili teta Maja kako je zovu mališani, upoznala je šareni svijet različitih kvalitetnih sadržaja za djecu gdje je mogla birati na koji razvojni segment staviti težište, pa je po povratku odlučila isto to pružiti i djeci u Zagrebu. Osnovala je Male kreativce u kojoj se raznim radionicama posvećuje djeci predškolske i rane školske dobi.

U Malim kreativcima djecu uče da postoje i mirne igre, a jednako zanimljive kao i ‘divljanje’, trude se da djeca osjete ponos kada nešto sami izrade, da poštuju svačiji rad, da surađuju, da razmišljaju i uče kroz igru, da im još jače proradi mašta i kreativnost, da recikliraju. Svakodnevno razvijajući svaki segment godišnjih radionica, smišljajući nove ideje za cikluse (umjetnički, glazbeni, dramski, istraživački…), malim polaznicima i njihovim roditeljima žele pokazati da su najbolji upravo takvi kakvi jesu i da su dobri i kvalitetni rani temelji važni za cijeli život. Posjetite web stranicu Malih kreativaca i pratite ih na Facebooku.