Veljača nas najčešće asocira na dvije stvari – Valentinovo i maškare.
U današnjem tutorialu pozabavit ćemo se tim divnim praznikom ljubavi. Naravno, mišljenja smo da ljubav treba poštivati i slaviti svaki dan no lijepo ju je nekada obilježiti i na ovaj način.

Za današnji tutorial nam je potrebno:

  • Papirnati tanjur, okrugli
  • Vuna
  • Plastična igla (ima ih za kupiti u velikim drogerijama)
  • Tempere
  • Perlice
  • Čvrsta ljepljiva traka

Prvi korak je da na sredini papirnatog tanjura nacrtate srce. Neka bude srednje veliko tako da se tanjur kasnije ne bi savijao zbog pretankih rubova.

Izrežite srce iz tanjura pa na rubovima probušite rupice, široke tek toliko da vuna i igla mogu proći kroz njih.
Ponudite djetetu jednu boju i neka njome oboja samo rub oko srca. Dodajte u boju malo bijele tempere pa dajte da oboji još nekoliko centimetara prateći oblik. Pa dodajte još malo bijele, pa još… i tako dok dijete ne oboja cijeli tanjur.

Ostavite tanjur da se malo osuši a vi zajedničkim snagama uvucite vunu u iglu i na donjem kraju napravite čvor.
Na osušenom tanjuru pokažite djetetu kako ‘šivati’ odnosno provlačite iglu s vunom kroz rupice oko srca, kao da pletete mrežu. Svako toliko preko igle provucite i koju perlicu tako da srce izgleda još ljepše.
Kad ste završili sa šivanjem, ostatak vune provucite i zalijepite za stražnji dio tanjura.
Na gornji stražnji dio čvrstom ljepljivom trakom zalijepite komadić vune u obliku petlje, kojim ćete vaše malo remek djelo objesiti na zid.

I naravno, pohvalite i mališana i sebe za trud.

Teta Maja/Mali kreativci

* * * *

Mali kreativci

Nakon 5 godina provedenih u Londonu gdje je rodila svoju kćer, Maja Jurin ili teta Maja kako je zovu mališani, upoznala je šareni svijet različitih kvalitetnih sadržaja za djecu gdje je mogla birati na koji razvojni segment staviti težište, pa je po povratku odlučila isto to pružiti i djeci u Zagrebu. Osnovala je Male kreativce u kojoj se raznim radionicama posvećuje djeci predškolske i rane školske dobi.

U Malim kreativcima djecu uče da postoje i mirne igre, a jednako zanimljive kao i ‘divljanje’, trude se da djeca osjete ponos kada nešto sami izrade, da poštuju svačiji rad, da surađuju, da razmišljaju i uče kroz igru, da im još jače proradi mašta i kreativnost, da recikliraju. Svakodnevno razvijajući svaki segment godišnjih radionica, smišljajući nove ideje za cikluse (umjetnički, glazbeni, dramski, istraživački…), malim polaznicima i njihovim roditeljima žele pokazati da su najbolji upravo takvi kakvi jesu i da su dobri i kvalitetni rani temelji važni za cijeli život. Posjetite web stranicu Malih kreativaca i pratite ih na Facebooku.