Današnji tutorial donosi nam omiljenu igru, uglavnom dječaka, i to od 5 do 105 godina. Malo se šalim ali doista, nogomet je igra omiljena u sva godišnja doba, u svim državama svijeta…

No, kako nam nisu uvijek dostupni igralište i lopta, pokazat ćemo vam kako napraviti stolni nogomet, i još k tome nosivi.

Pa, krenimo.

Za izradu nam je potrebno:

  • Kartonska kutija
  • Štapići za ražnjiće
  • Izolir traka
  • Kolaž ili tempere
  • Kvačice
  • Mala loptica

 

Prvi je korak izrezati golove na kutiji. Nakon toga pomozite mališanu da opcrta  kutiju na kolažu u boji u kojoj želite da bude vaš travnjak. Na kolažu iscrtajte centar, polovinu terena, prostor ispred golova…

Ukoliko nemate kolaža, sve to napravite s temperama. Zajedničkim snagama, naravno.

Sada izmjerite visinu vaših igrača odnosno kvačica i prema tome bušite rupe za štapiće na bočnim stranama kutije odnosno terena.

Broj štapića mora biti parni, a o broju odlučite ovisno o veličini kutije.

Odrežite vrhove štapića i rubove oblijepite s izolir trakom, prvo jedan, pa provucite kroz kutiju, pa drugi.

Pazite da vam gol bude dovoljno širok da loptica prođe kroz njega, a razmak između štapića toliki da se igrači mogu kretati i okretati.

Ukoliko vam se kvačice ne kreću zajedno sa štapićem, kapnite malo ljepila na dio gdje se spajaju na njega.

Nakon što ste sve to uštimali i ušminkali, vaš teren spreman je za igru.

I, ne zaboravite, važno je igrati a ne pobijediti!

Teta Maja/Mali kreativci

 

*************

Mali kreativci
Nakon 5 godina provedenih u Londonu gdje je rodila svoju kćer, Maja Jurin ili teta Maja kako je zovu mališani, upoznala je šareni svijet različitih kvalitetnih sadržaja za djecu gdje je mogla birati na koji razvojni segment staviti težište, pa je po povratku odlučila isto to pružiti i djeci u Zagrebu. Osnovala je Male kreativce u kojoj se raznim radionicama posvećuje djeci predškolske i rane školske dobi.
U Malim kreativcima djecu uče da postoje i mirne igre, a jednako zanimljive kao i ‘divljanje’, trude se da djeca osjete ponos kada nešto sami izrade, da poštuju svačiji rad, da surađuju, da razmišljaju i uče kroz igru, da im još jače proradi mašta i kreativnost, da recikliraju. Svakodnevno razvijajući svaki segment godišnjih radionica, smišljajući nove ideje za cikluse (umjetnički, glazbeni, dramski, istraživački…), malim polaznicima i njihovim roditeljima žele pokazati da su najbolji upravo takvi kakvi jesu i da su dobri i kvalitetni rani temelji važni za cijeli život.Posjetite web stranicu Malih kreativaca i pratite ih na Facebooku.