Ideja za današnji tutorial odnosno za životinje koje ćemo napraviti došla je kad smo pripremali rekvizite za jednu predstavu.

Iznenadit ćete se koliko je jednostavna izrada, a kako će mališani biti oduševljeni rezultatom.

Za izradu nam je potrebno:

  • Papirnati tanjuri
  • Rolica od toaletnog papira
  • Rolica od kuhinjskog ručnika
  • Kolut od ljepljive trake
  • Čupava žica ili štapići za uši
  • Škare
  • Ljepilo
  • Tempere

Za izradu mišića savijte tanjur na pola a od drugog izrežite dvije velike ‘kapljice’, to su uši vašeg miša. Napravite rezove sa svake strane tanjura, oko 10 cm od ruba i potaknite mališana da utakne uši u te utore. To je izvrsna vježba za preciznost.

Od trakica papira ili štapića za uši zalijepite mišiću brkove i repić i on je gotov, spreman za ukrašavanje.

Puža izrađujete tako da prvo napravite bazu – jedan rub manje rolice izrežete blago u koso a na dužoj rolici izrežete kanal širok oko 3 cm i dugačak otprilike preko 2/3 role.

Prije no što ta dva dijela zalijepite zajedno, spojite dva tanjura jedan prema drugome i zalijepite im rubove. Sad s njima provjerite da li je kanal dovoljno širok i dugačak za njih.

Kad sve skrojite, ugurajte dužu rolu u onu kraću, u dio gdje ste odrezali rub i to zalijepite. Sad postavite puževu kućicu odnosno tanjure pa i njih zalijepite.

Na kolutu od trake probušite dvije male rupice i u njih utaknite polovice štapića za uši. To su ticala vašeg puža. Kolut zalijepite na gornji dio kraće rolice i vaš puž je gotov!

Ako imate neku kutiju od cipela, prikupite lišće i grančice u nju tako da se mališani mogu puno igrati sa svojim novim životinjama u njihovim kućicama i staništima.

Teta Maja/Mali kreativci

* * * * * * * * * * * * *

Mali kreativci
Nakon 5 godina provedenih u Londonu gdje je rodila svoju kćer, Maja Jurin ili teta Maja kako je zovu mališani, upoznala je šareni svijet različitih kvalitetnih sadržaja za djecu gdje je mogla birati na koji razvojni segment staviti težište, pa je po povratku odlučila isto to pružiti i djeci u Zagrebu. Osnovala je Male kreativce u kojoj se raznim radionicama posvećuje djeci predškolske i rane školske dobi.
U Malim kreativcima djecu uče da postoje i mirne igre, a jednako zanimljive kao i ‘divljanje’, trude se da djeca osjete ponos kada nešto sami izrade, da poštuju svačiji rad, da surađuju, da razmišljaju i uče kroz igru, da im još jače proradi mašta i kreativnost, da recikliraju. Svakodnevno razvijajući svaki segment godišnjih radionica, smišljajući nove ideje za cikluse (umjetnički, glazbeni, dramski, istraživački…), malim polaznicima i njihovim roditeljima žele pokazati da su najbolji upravo takvi kakvi jesu i da su dobri i kvalitetni rani temelji važni za cijeli život.Posjetite web stranicu Malih kreativaca i pratite ih na Facebooku.