Svi mi u našim domovima, u zakutcima ormara, držimo stvari koje nam više ne trebaju a ne želimo ih baciti. Tako se u našem našao i jedan okvir i odlučili smo vam pokazati kako ga iskoristiti u današnjem tutorialu.

Potrebno je:

  • Okvir
  • Crni hamer papir
  • Kuhinjski ručnik
  • Tempere
  • Voda
  • Kapaljka

Prvi korak je pomiješati malo vode s temperama s kojima ćete kapati.

Kuhinjski papir skrojite prema veličini okvira i odmah ga i ostavite na stražnjem dijelu okvira. Zatim kapaljkom nanosite boje na taj papir. Zbog rijetke boje i mekog, debljeg papira boja će se širiti i preklapati.

Višak boje pokupite maramicom.

Iz crnog hamer papira izrežite obrise grada. Stavite ih na kuhinjski papir i poklopite s gornjim dijelom okvira.

Pohvalite svog malog pomagača i sebe, naravno. I budite ponosni na vaše malo remek djelo.

Teta Maja/Mali kreativci

* * * *

Mali kreativci

Nakon 5 godina provedenih u Londonu gdje je rodila svoju kćer, Maja Jurin ili teta Maja kako je zovu mališani, upoznala je šareni svijet različitih kvalitetnih sadržaja za djecu gdje je mogla birati na koji razvojni segment staviti težište, pa je po povratku odlučila isto to pružiti i djeci u Zagrebu. Osnovala je Male kreativce u kojoj se raznim radionicama posvećuje djeci predškolske i rane školske dobi.

U Malim kreativcima djecu uče da postoje i mirne igre, a jednako zanimljive kao i ‘divljanje’, trude se da djeca osjete ponos kada nešto sami izrade, da poštuju svačiji rad, da surađuju, da razmišljaju i uče kroz igru, da im još jače proradi mašta i kreativnost, da recikliraju. Svakodnevno razvijajući svaki segment godišnjih radionica, smišljajući nove ideje za cikluse (umjetnički, glazbeni, dramski, istraživački…), malim polaznicima i njihovim roditeljima žele pokazati da su najbolji upravo takvi kakvi jesu i da su dobri i kvalitetni rani temelji važni za cijeli život. Posjetite web stranicu Malih kreativaca i pratite ih na Facebooku.