Ta grozna, ljigava, vlažna, mirisna prekrasna masa kojoj se raduje svako dijete (i poneka odrasla osoba). Nas je oduševilo, moram priznati.

Internet je pun recepata za izradu ljigavca no, kako to obično biva, lakše gledati nego napraviti.

Nakon puno pokušaja, naši zaključci su sljedeći:

  • potrebno je bar 50 ml PROZIRNOG ljepila
  • tekući deterdžent za rublje
  • DRVENI štapić
  • plastična posudica (mi smo koristili od krem jogurta)

To je baza recepta. Tu još možete dodati koju kap tempere, šljokice, možda i sitne plastične figurice… I sve brzo, brzo miješati. Prvo bar 30 sekundi štapićem, a onda rukama.

Ukoliko se masa pjeni, dodajte joj ljepila. Ukoliko se trga, dodajte joj deterdženta.

Za spremanje pripremite posudicu od kreme ili namaznog sira, važno da je s poklopcem. Tako će ljigavac trajati jako, jako dugo. Potaknite dijete da posudicu ukrasi papirićima, slamkama i sl.
Jednostavno, je l da?

Želimo vam sate i sate genijalne zabave.

Teta Maja/Mali kreativci

* * * *

Mali kreativci

Nakon 5 godina provedenih u Londonu gdje je rodila svoju kćer, Maja Jurin ili teta Maja kako je zovu mališani, upoznala je šareni svijet različitih kvalitetnih sadržaja za djecu gdje je mogla birati na koji razvojni segment staviti težište, pa je po povratku odlučila isto to pružiti i djeci u Zagrebu. Osnovala je Male kreativce u kojoj se raznim radionicama posvećuje djeci predškolske i rane školske dobi.

U Malim kreativcima djecu uče da postoje i mirne igre, a jednako zanimljive kao i ‘divljanje’, trude se da djeca osjete ponos kada nešto sami izrade, da poštuju svačiji rad, da surađuju, da razmišljaju i uče kroz igru, da im još jače proradi mašta i kreativnost, da recikliraju. Svakodnevno razvijajući svaki segment godišnjih radionica, smišljajući nove ideje za cikluse (umjetnički, glazbeni, dramski, istraživački…), malim polaznicima i njihovim roditeljima žele pokazati da su najbolji upravo takvi kakvi jesu i da su dobri i kvalitetni rani temelji važni za cijeli život. Posjetite web stranicu Malih kreativaca i pratite ih na Facebooku.