Svakom roditelju koji ima dijete od četiri godine na više, poznato je kad u dućanu krenu: “A daj mi kupi ovo, a daj mi kupi ono…” I naravno, nikada dosta.
U današnjem tutorialu pokazat ćemo vam kako s malo materijala i u malo vremena napraviti super igračku s kojom će svaka djevojčica biti zadovoljna (bar neko vrijeme).

Za izradu nam je potrebno:

  • Kutije od papirnatih maramic
  • Grančice
  • Tkanine
  • Papirnate maramice

Izrada ovog kreveta na kat vrlo je jednostavna. Naravno, vi možete napraviti i samo jedan krevet, no kako svi mališani jako vole krevete na kat, mi smo odlučili pokazati vam izradu takvog.

Prvi korak je da na kutijama, tamo gdje su prorezi za maramice, izrežete karton tako da vam ostanu samo ovalni rubovi, široki cca 2 cm.
Obje kutije s donje strane, na sva četiri ugla probušite u širini grančica koje ćete upotrijebiti za noge kreveta.

Kutiju koja će biti za donji krevet potrebno je probušiti i na tim ovalnim dijelovima.

Grančice provucite kroz rupe koje ste napravili, sve učvrstite srebrnom trakom, kako se ne bi odvajalo jedno od drugog.

Na gornjem krevetu izrežite prorez za ljestve i ukrase (po želji).

Dok vi radite ljestve, djetetu dajte da od starih čarapica napravi jastuke, puneći ih ostacima materijala ili maramicama. Također neka izreže plahte i poplune za krevete.

Ljestve napravite tako da izrežete grančice i lijepite ih između dvije duže grane.

Evo, nije bilo teško a napravili ste prekrasan krevet na kat.  Uživajte u svom malom remek djelu.

krevet za lutke_mali kreativci

Teta Maja/Mali kreativci

*************

Mali kreativci
Nakon 5 godina provedenih u Londonu gdje je rodila svoju kćer, Maja Jurin ili teta Maja kako je zovu mališani, upoznala je šareni svijet različitih kvalitetnih sadržaja za djecu gdje je mogla birati na koji razvojni segment staviti težište, pa je po povratku odlučila isto to pružiti i djeci u Zagrebu. Osnovala je Male kreativce u kojoj se raznim radionicama posvećuje djeci predškolske i rane školske dobi.
U Malim kreativcima djecu uče da postoje i mirne igre, a jednako zanimljive kao i ‘divljanje’, trude se da djeca osjete ponos kada nešto sami izrade, da poštuju svačiji rad, da surađuju, da razmišljaju i uče kroz igru, da im još jače proradi mašta i kreativnost, da recikliraju. Svakodnevno razvijajući svaki segment godišnjih radionica, smišljajući nove ideje za cikluse (umjetnički, glazbeni, dramski, istraživački…), malim polaznicima i njihovim roditeljima žele pokazati da su najbolji upravo takvi kakvi jesu i da su dobri i kvalitetni rani temelji važni za cijeli život.Posjetite web stranicu Malih kreativaca i pratite ih naFacebooku.