Omiljene figure većine djevojčica u nižim razredima osnovnih škola su u zadnje vrijeme jednorozi. Nalazimo ih na odjeći, posteljini, pernicama, plišancima…
Mi ćemo vam danas dati ideju kako napraviti pernicu ili mini pinjatu s tim omiljenim stvorenjem.

Potrebno je:
• Rola od kuhinjskih ručnika
• Papir
• Aluminijska folija
• Plastični čep
• Vuna
• Šljokice
• Tanji karton
• Ljepilo
• Flomasteri
• Dvostruka ljepljiva traka
• Škare

Rolu presavijte na gornjoj trećini i zalijepite za donji dio dvostrukom ljepljivom trakom.
Oči nacrtajte ili, ako imate plastične, zalijepite.
Iz papira izrežite dva uha i zalijepite na vrh glave jednoroga. Iz tankog kartona izrežite krila i premažite ih ljepilom (važno – sredinu krila ostavite bez ljepila kako biste ju kasnije lakše priljubili na rolu). Odmah na njih nanesite šljokice u debljem sloju i pustite da se dobro osuše.
Na glavu jednoroga s prednje i stražnje strane zalijepite trake dvostrukog ljepila, za grivu. Dijete neka reže komadiće vune i lijepi na trake.
Od aluminijske folije napravite rog jednoroga. Zalijepite dvostrukom trakom na vrh glave. Ukoliko radite kopita, komadiće vune zamotajte u foliju kako bi lakše stajala. Zalijepite ih na rub plastičnog čepa.
Dijete neka nacrta trepavice, prednja kopita, nozdrve, usta, sve što smatra da jednorog treba imati.
Vi dvostrukom trakom zalijepite krila na leđa jednoroga.

Ukoliko ste se odlučili na pernicu, još samo trebate staviti plastični čep na donji kraj rolice i gotovi ste s radom.

Ako pak radite mini pinjatu, rolicu napunite bombonima a na sredini čepa probušite rupicu, kroz nju provucite komadić vune i zavežite tako da se ne može izvući. To će dijete povući kad poželi da bomboni ispadnu van.

Taaaa daaam, vaš prekrasan jednorog je gotov!

Teta Maja/Mali kreativci

* * * *

Mali kreativci

Nakon 5 godina provedenih u Londonu gdje je rodila svoju kćer, Maja Jurin ili teta Maja kako je zovu mališani, upoznala je šareni svijet različitih kvalitetnih sadržaja za djecu gdje je mogla birati na koji razvojni segment staviti težište, pa je po povratku odlučila isto to pružiti i djeci u Zagrebu. Osnovala je Male kreativce u kojoj se raznim radionicama posvećuje djeci predškolske i rane školske dobi.

U Malim kreativcima djecu uče da postoje i mirne igre, a jednako zanimljive kao i ‘divljanje’, trude se da djeca osjete ponos kada nešto sami izrade, da poštuju svačiji rad, da surađuju, da razmišljaju i uče kroz igru, da im još jače proradi mašta i kreativnost, da recikliraju. Svakodnevno razvijajući svaki segment godišnjih radionica, smišljajući nove ideje za cikluse (umjetnički, glazbeni, dramski, istraživački…), malim polaznicima i njihovim roditeljima žele pokazati da su najbolji upravo takvi kakvi jesu i da su dobri i kvalitetni rani temelji važni za cijeli život. Posjetite web stranicu Malih kreativaca i pratite ih na Facebooku.