Konačno nam je stigao prosinac i vrijeme za izradu prekrasnih blagdanskih ukrasa!

U današnjem tutorialu pokazat ćemo vam vrlo jednostavan, a prekrasan bor napravljen od većih i manjih rolica.

Za izradu nam je potrebno:

  • Rolice od toaletnog papira
  • Rolice od kuhinjskih ručnika
  • Tempere
  • Vuna/pomponi
  • Šljokice

Prije no što počnete lijepiti i rezati, ‘skrojite’ sve za bor. Krenite od najšireg, donjeg dijela i na njega gradite rolice i skraćujte ih ovisno o dužini i visini koju želite imati. Kad ste završili, rolice zalijepite jednu za drugu.

Kad ste skrojili bor, malu rolicu prerežite na pola, na jednom rubu urežite blagi polukrug i na njega zalijepite gornji dio bora.

Ukoliko vam je bor pretežak i ruši se, malo proširite deblo (tako da polukrug bude dublji) i opet zalijepite.

Zajedno s djetetom obojite svoje drvce, na njega zalijepite cofleke od vune ili pompone, stavite šljokice, napravite ukrase i pohvalite jedno drugo za ovako prekrasno remek djelo.

Teta Maja/Mali kreativci

* * * *

Mali kreativci

Nakon 5 godina provedenih u Londonu gdje je rodila svoju kćer, Maja Jurin ili teta Maja kako je zovu mališani, upoznala je šareni svijet različitih kvalitetnih sadržaja za djecu gdje je mogla birati na koji razvojni segment staviti težište, pa je po povratku odlučila isto to pružiti i djeci u Zagrebu. Osnovala je Male kreativce u kojoj se raznim radionicama posvećuje djeci predškolske i rane školske dobi.

U Malim kreativcima djecu uče da postoje i mirne igre, a jednako zanimljive kao i ‘divljanje’, trude se da djeca osjete ponos kada nešto sami izrade, da poštuju svačiji rad, da surađuju, da razmišljaju i uče kroz igru, da im još jače proradi mašta i kreativnost, da recikliraju. Svakodnevno razvijajući svaki segment godišnjih radionica, smišljajući nove ideje za cikluse (umjetnički, glazbeni, dramski, istraživački…), malim polaznicima i njihovim roditeljima žele pokazati da su najbolji upravo takvi kakvi jesu i da su dobri i kvalitetni rani temelji važni za cijeli život. Posjetite web stranicu Malih kreativaca i pratite ih na Facebooku.