Ne poznajem roditelja koji se nije bar nekoliko puta tijekom odrastanja svojih mališana suočio s izjavom: ‘meni je dosadnooo, ne znam s čim da se igram’.

E sad, kako bismo bar neki puta izbjegli tu dosadu, a bez trošenja novca, evo vam jedna super ideja za puno sati kreativne zabave.

Za izradu nam je potrebno:

Kartonska kutija od cipela (ili nešto toga tipa, važno da je tvrđi karton)
Rolica od toaletnog papira
Četiri ista plastična čepa
Štapić za ražnjiće
Plastična slamka
Plastika iz čokoladnog jaja
Škare
Ljepilo
Tempere ili flomasteri

Što se tiče garaže, vrlo je jednostavno – na širem bočnom dijelu kutije izrežite vrata za vaše autiće. Vodite računa da budu dovoljno široka da autić/i mogu ući unutra.

Idemo sada na izradu autića.

Za početak izrežite krug na gornjem dijelu rolice, širok toliko da u njega možete umetnuti plastiku iz čokoladnog jajeta.

Izmjerite širinu štapića od ražnjića, treba biti tolika da pokriva širinu rolice i dva plastična čepa. Izrežite dvije takve dužine. Na čepovima probušite rupice toliko široke da kroz njih možete provući štapiće.

Sada napravite rupice na rolici, na mjestima gdje će doći kotači. Pazite da vam ne budu previsoko, kako bi se kotači mogli okretati.

Plastičnu slamčicu izrežite na širinu rolice.

Sada na jednu stranu rolice uvedite štapić, na njega stavite slamčicu i provucite na drugu stranu. Stavite po jedan čep sa svake strane i zalijepite. Isto napravite i s drugim parom kotača.

Zajedno s mališanom ukrasite sve napravljeno i sve je spremno za novu, zanimljivu igru!

Teta Maja/Mali kreativci

 

Mali kreativci
Nakon 5 godina provedenih u Londonu gdje je rodila svoju kćer, Maja Jurin ili teta Maja kako je zovu mališani, upoznala je šareni svijet različitih kvalitetnih sadržaja za djecu gdje je mogla birati na koji razvojni segment staviti težište, pa je po povratku odlučila isto to pružiti i djeci u Zagrebu. Osnovala je Male kreativce u kojoj se raznim radionicama posvećuje djeci predškolske i rane školske dobi.
U Malim kreativcima djecu uče da postoje i mirne igre, a jednako zanimljive kao i ‘divljanje’, trude se da djeca osjete ponos kada nešto sami izrade, da poštuju svačiji rad, da surađuju, da razmišljaju i uče kroz igru, da im još jače proradi mašta i kreativnost, da recikliraju. Svakodnevno razvijajući svaki segment godišnjih radionica, smišljajući nove ideje za cikluse (umjetnički, glazbeni, dramski, istraživački…), malim polaznicima i njihovim roditeljima žele pokazati da su najbolji upravo takvi kakvi jesu i da su dobri i kvalitetni rani temelji važni za cijeli život.Posjetite web stranicu Malih kreativaca i pratite ih na Facebooku.