Iako smo prije nekoliko dana upalili prvu svijeću na adventskom vijencu, mi ćemo vam ipak dati još jednu ideju kako napraviti nešto što će, sigurna sam, biti prekrasan ukras na stolu.

Potrebno nam je:

Okrugli papirnati tanjur
Kolaž
Škare
Rolice od toaletnog papira
Mekani papir
Ljepilo
Čupava žica
Šljokice ili folija

Iz sredine tanjura izrežite manju kružnicu.
Na kolažu opcrtajte ruke djeteta i svoje vlastite, izrežite i zalijepite na tanjur. Izrežite toliko ručica da možete oblijepiti cijelu površinu tanjura.

Dok se vi bavite tanjurom, dijete neka oboja rolice od toaletnog papira. Kad se rolice osuše, napunite ih mekim papirom (papir koji dobijete kad kupite cipele, ukoliko ga nemate koristit će i salvete ili maramice).
Na rubove rolica kapnite ljepila kako bi dobili efekt otopljenog voska.

Izrežite komadiće čupave žice i zalijepite na gornji rub svake rolice. To je plamičak svijeće. Ukoliko nemte čupave žice, izrežite iz kolaža ili papira.

Zalijepite svijeće na vjenčić.

Od folije oblikujte kuglice, nanesite ljepilo na njih i posipajte šljokicama.

Evo, imate prekrasan ukras za stol! Da, tako je jednostavno.

Teta Maja/Mali kreativci

* * * *

Mali kreativci

Nakon 5 godina provedenih u Londonu gdje je rodila svoju kćer, Maja Jurin ili teta Maja kako je zovu mališani, upoznala je šareni svijet različitih kvalitetnih sadržaja za djecu gdje je mogla birati na koji razvojni segment staviti težište, pa je po povratku odlučila isto to pružiti i djeci u Zagrebu. Osnovala je Male kreativce u kojoj se raznim radionicama posvećuje djeci predškolske i rane školske dobi.

U Malim kreativcima djecu uče da postoje i mirne igre, a jednako zanimljive kao i ‘divljanje’, trude se da djeca osjete ponos kada nešto sami izrade, da poštuju svačiji rad, da surađuju, da razmišljaju i uče kroz igru, da im još jače proradi mašta i kreativnost, da recikliraju. Svakodnevno razvijajući svaki segment godišnjih radionica, smišljajući nove ideje za cikluse (umjetnički, glazbeni, dramski, istraživački…), malim polaznicima i njihovim roditeljima žele pokazati da su najbolji upravo takvi kakvi jesu i da su dobri i kvalitetni rani temelji važni za cijeli život. Posjetite web stranicu Malih kreativaca i pratite ih na Facebooku.