Slikovnica Srećkova potraga za velikim moćima priča je o dječaku koji je želio biti snažan, velik i jak kao superjunak. Jednoga se dana sprijateljio s psom Šarenkom i njih su dvojica u veselom i pozitivnom duhu krenuli u potragu za tim velikim moćima. Vodili su ih znatiželja, otvoreni um i hrabro srce. Putem su Srećko i Šarenko radili razne stvari koje djeca obožavaju raditi – preskakali su lokvice, lovili lišće, vozili bicikl, bacali lopticu, penjali se i trčali, ali su se i odmarali, smijali, pili puno vodice i jeli zdravu hranu. Kada su stigli na cilj, shvatili su da ne trebaju tragati za nekim posebnim velikim moćima, jer su one već u njima. Najveće moći koje svatko u sebi ima su – zdravlje, pozitivna energija, prijateljsko i otvoreno srce i radost, samo je važno svakog ih dana koristiti.

Zadaci za djecu koji potiču fizičku aktivnost

Dječak Srećko i pas Šarenko zovu djevojčice i dječake da im se pridruže u njihovoj potrazi za velikim moćima i da uživaju na tome putu. Uz priču se na svakoj stranici nalazi po jedan zadatak ili mali izazov za male čitatelje, poput ovih:

Popni se na nožne prstiće, digni ruke visoko u zrak i maši kao da pozdravljaš prijatelje. Na nožnim prstićima budi onoliko dugo koliko možeš izdržati.

Trči i ti u mjestu i pokušaj biti brži/brža od Srećka i Šarenka. Kada se jako umoriš ili ne možeš više normalno disati, stani i odmori se.

Prošetaj po prostoriji, od zida do zida, i uživaj u svakome koraku. Baš je lijepo i ugodno hodati, kretati se naprijed i duboko disati.

Djeca koja imaju višak energije do kraja priče svakako će ju izbaciti iz sebe, a djeca kojoj je potrebno malo poticaja da budu aktivna, neće moći odoljeti Srećku i Šarenku čija je energija jednostavno zarazna.

Slikovnica koja zove na iskrenu i radosnu zabavu

U zajedničkom skakanju, balansiranju, plesu i valjanju po podu djeci se mogu pridružiti i roditelji te čitanje ove slikovnice pretvoriti u staru, dobru zabavu u kakvoj smo nekad uživali kad nije bilo mobitela i tableta. Jedan od ciljeva slikovnice je upravo to – barem na pola sata ili sat vremena maknuti djecu od sjedilačkog načina provođenja slobodnog vremena i potaknuti ih na zabavnu aktivnost koja će ih razigrati i razveseliti.

Stoga ostanite budni, jer ovo nije priča za laku noć!

Uzmite slikovnicu, plešite, skačite, balansirajte na jednoj nozi, istežite se, pjevajte, vrtite se, valjajte po podu i probudite sve svoje osjete, mišiće i dobru energiju.

SLIKOVNICU MOŽETE NARUČITI OVDJE.

Slikovnica je idealna za djecu od 4-7 godina.
Izdavač: Evenio
Autorica: Smiljana Nedeljko
Ilustracije: Nina Kovačič