U udaljenom šumarku vječno proljetne šume, živio je jedan plavooki zečić imena  __________.

Zečić ______  je  izgledao baš poput svih ostalih zečića, bio je veliki, s plavim očima poput mora i volio je raditi sve stvari kao i ostali zečići. Skakati, trčati, voziti autiće, loviti velike lopte. Najviše od svega volio je maziti se s mamom zečicom i tatom zecom.

Jednog dana  skačući vječno proljetnom šumom, zečić je ugledao veliko polje puno slasne mrkve. Mrkve su bile njegovo najomiljenije jelo.

Sasvim tiho prišuljao se zečić _______ polju mrkve i oprezno svojim super nosom pronjuškao ima li nekoga u blizini. Njegov nosić govorio je da nema nikoga, pa je zečić ______ brzo uskakutao u polje i uzeo nekoliko mrkvi.

Mrkve su bile super slasne i zečić  ih je u trenu pojeo sve.

Krenuo je svojoj kući gdje su ga čekali mama zečica i tata zec. Jako se veselio jer je bilo baš vrijeme  za maženje s njima. Ali kada je stigao kući, ugledao je iznenadne goste. Bili su to mama ježica i tata jež sa svojom malom ježicom Nježicom.

Stigao si! – veselo ga je došla zagrliti mama zečica.

Ovo su naši prijatelji ježići koji su doputovali s udaljenog brijega kako bi nas vidjeli.

Zečić ______ tiho je stajao i promatrao.

– Dobar dan! – najzad tiho pozdravi.

– Oh, pa ti si veliki zečić, kako si samo narastao! – rekao mu je tata jež.

– To je zato jer jedem puno mrkve! – ponosno je odgovorio zečić ______.

Tada je ugledao malu ježicu Nježicu kako se igra s njegovim novim kamionom. Zećić ______ brzo je skočio prema njoj. Ali jao! Ježica Nježica je imala bodlje pa se zečić upiknuo.

– Oprosti! – rekla je ježica Nježica – Uzela sam tvoju igračku, a nisam te pitala! Ali tako mi se sviđa tvoj kamion da sam se poželjela poigrati sa njime! Ni ja ne volim kad netko uzme moje igračke, a da me ne pita. Uvijek se bojim da mi ih neće vratiti!

– Ma dobro,  možemo se igrati zajedno. Možeš prvo ti voziti moj novi kamion, a onda ću ja! – ponosno je odgovorio zečić ______.

– Može! – veselo je uskliknula ježica Nježica.

Tako su se plavooki zečić _______ i bodljikava ježica Nježica igrali novim kamionom, dok su mame i tate ispijali kavu i uživali u razgovoru.

Sada je plavooki zečić znao da novi, mali, bodljikavi prijatelji i nisu tako opasni kada ih bolje upoznaš.

 

Autorica priče: Ružica Leš

ISPRINTAJ PRIČU