Jednog jutra, probudi se Balončica, a nebo je iznad kuće bilo šareno. Ne, nije to bila duga. Bili su to neobično šareni oblaci.

Pored kuće raslo je divno, veliko, razlistalo drvo na koje se je jedenom uspjela popeti. Ali samo jednom. To drvo je bilo dom mnogim pticama. Njegova je krošnja skrivala mnoga gnijezda. Međutim, toga jutra na drvetu je umjesto lišća, bilo mnogo balona. Divnih, šarenih balona u obliku srca. Ahhh, gledala je Balončica to šarenilo i divila se. Šareno nebo i šareni oblaci. Sve to nije nikada još vidjela.

Tata je pričao prije nekoliko dana da postoji jedan dan u godini koji znači beskrajnu ljubav prema svemu i svakomu. Taj dan mogu doživjeti samo oni koji imaju čisto i iskreno srce.

Vjetar je zanjihao balone u obliku srca. Jedan bijeli balon poleti s vjetrom u nebo. Kako se udaljavao, sve je više sličio na bijeli oblak koji je odmah zauzeo tamo gore svoje mjesto. Odjednom su i drugi baloni jedan za drugim poletjeli u nebo, koje je sada postalo divno plavo s mnogim bijelim oblačićima. Drvo je postalo zeleno, razlistalo, puno bijelih cvjetova. A ptice? Ptice su zadovoljno lijetale oko gnijezda u kojima su bila mnoga šarena jaja, radujući se pjesmom mladim ptićima.

Proljeće je toplim dahom poljubilo sve na svom putu i sve probudilo u srcu i duši. Sjedila je Balončica na krevetu i shvatila da je sanjala proljeće kako dolazi.

* * *

O autorici

Ljerka Varga rođena je u Bjelovaru 1945. godine. Autorica je dvije zbirke poezije (Stope u prašini, Pospremi me u dušu), a mlađi je čitatelji znaju kao autoricu priča i pjesmica za djecu. Izdala je tri slikovnice za djecu u stihovima: Šuma do bora, Priče iz vrta, Pustolovine mede od zelenog pliša.

U pripremi su još dvije slikovnice, Priče ispod plavog neba i Priče o Balončici te dvije zbirke poezije za djecu, Srce puno ljubavi i Šešir pun snova.

Sve svoje slikovnice Ljerka je sama i ilustrirala.

Ukoliko vam se sviđaju njezine priče i pjesmice za djecu, pratite blog Moj medo zeleni te Facebook stranicu Pustolovine mede od zelenog pliša.