SRCE i KRVNE ŽILE

Pitanje
Nakon naglog mršavljenja imam povišeni tlak i vrtoglavicu

Imam 16 godina, tlak mi je 140/79 nekad i više. Bio sam na dijeti jer sam imao 93 kg i smršavio sam na 66 kg, no tada sam dobio vrtoglavicu i završio sam …

Trudnica sam, a CTG je pokazao preskakanje srca kod bebe. Trebam li se brinuti?

Lijepi pozdrav. Trudnica sam 39. tjedan. Na ctg-u su otkucaji uredni ali se javilo poneko preskakanje srca bebe. Dopler i morfologija srca uredno, išla sam na 2 ultrazvuka 4d i anomaly skin i …

Imam 17 godina i mislim da imam previsoki tlak

Imam 17 godina i tlak mi je 120/70. Visok sam 177 cm i težak 73 kg. Nisam imao prije tako visok tlak. Trebam li se brinuti? Odgovor: Poštovani, ovo je u redu tlak, …

Visoki srčani tlak kod djevojčice

Poštovani, imam pitanje. Kćer ima tlak 108/58, 109 otkucaja. Radili smo sve testove za srce i sve je u granicama normale. Ali srčani tlak joj je visok i kad sjedi. Što da radim? …

Visok jutarnji tlak kod djeteta od 6,5 godina

Dobar dan! Dijete od 6,5 godina ima tlak 117. Da li je to zabrinjavajuće? Ima 28 kg i 133 cm visinu. Išli smo na sistematski pregled za školu i tamo je tlak bio …

Jako krvarenje iz jedne nosnice i bol u glavi kod 7-godišnje curice

Imam curicu od 7 godina. Od jučer ima učestalo krvarenje iz lijeve nosnice te se danas žali na glavobolju u predjelu čela, nosnice iz koje krvari i zatiljka. Bol je ostala i nakon …

Naš sin imao je tri ataka tahikardije i ima visoki tlak. Koje još pretrage napraviti i trebaju li mu lijekovi?

Sin će za mjesec dana biti punoljetan. Već je u tri navrata imao atak tahikardije. Prvi put nismo zatražili liječničku pomoć, drugi put je to bilo 24.11.2016. i tad je obrađivan u Klaićevoj …

Mogu li se rupice na srcu kod bebe same zatvoriti ili nas čeka operacija?

Sinu su ustanovljene dvije rupice na srcu. Jedna između komore, druga između predkomore. Za sad ima terapiju, ali me zanima da li postoji neka mogućnost da se izbjegne operacija tj. da se rupice …

Trebaju li mojoj bebi stalne krvne pretrage zbog slabijeg napredovanja na težini?

Poštovana, u nastavku krvna slika mojeg djeteta: Eritrociti: 3.69 (4-5) Hemoglobin: 101 (109-138) Hematokrit: 0.301 (0.32-0.40) MCV: 81.6 (73.8-89.4) MCH: 27.4 (24.3-29.2) MCHC: 336 (300-350) RDW: 14.2 (11.9-16.2) Trombociti: 402 (150-450) PDW: 11.4 …

Što bi moglo biti uzrok povišenog tlaka kod tinejdžera sportaša?

Dijete od 16 godina koje svakodnevno trenira taekwondo ima u zadnja tri dana povišen tlak. Prvi puta kada smo mjerili tlak imao je 142/96 i 106 otkucaja, te ga je na treningu taj …