Željeli biste na jedan dan zakoračiti u svijet nalik onom iz serije Igra prijestolja ili legendi o kralju Arthuru? U subotu i nedjelju,  21. i 22. travnja 2018. godine zagrebački park Ribnjak ugostit će ZmaJurjevo, pretvoriti se u srednjovjekovno selo u kojem se bore vitezovi i nad kojim prelijeću zmajevi.

Kroz cjelodnevni kulturni, zabavni i edukativni program te ugostiteljsku ponudu u srednjovjekovnoj atmosferi, ZmaJurjevo će na jedan dan oživjeti povijest u zabavnom tonu i pružiti autentično iskustvo srednjovjekovnog života.

Mali i veliki posjetitelji moći će prošetati selom u srednjovjekovnom stilu, okrijepiti se u taverni, pogledati tematsku izložbu u Centru mladih “Ribnjak”, čuti više o srednjovjekovnim alatima i starim zanatima te naći se u zanimljivim situacijama karakterističnima za to doba.

Zanimljive radionice i predstave za djecu

ZmaJurjevo donosi zanimljive sadržaje i poput radionica kaligrafije, heraldike i izrade drvenih štitova, akrobatske radionice i lutkarske predstave, streličarstva te čitanja bajki i prigodnih igara, među kojima su i potraga za zmajevim jajima, bacanje potkove, nošenje krumpira na glavi i skakanje u vreći.

Večernji sati rezervirani su za predstavu o legendi borbe sv. Jurja u izvedbi Reda Čuvara grada Zagreba uz pratnju vokalnog ansambla za ranu glazbu Minstrel i svjetlosne efekte. I to još uvijek nije sve! Posjetitelje očekuje i projekcija letećeg zmaja i simbolično paljenje jurjevskog krijesa.


ZmaJurjevo je inspirirano legendom o borbi Svetog Juraja protiv zmaja, a organizatori su Udruga Red Čuvara grada Zagreba, Centar za kulturu i informacije “Maksimir” i Centar mladih “Ribnjak”.

Raspored događanja za subotu i nedjelju možete pogledati OVDJE.