Koliko vam se puta dogodilo da ste nekom poslali poruku i potom zažalili? Koliko ste puta poželjeli da poslana poruka na putu do primatelja negdje “zaluta” i nikada do njega ne stigne? Vaše “skromne” želje će se uskoro početi ispunjavati, barem kad su u pitanju neke aplikacije na mobitelu.

Naime, jedan od najpopularnijih chat servisa WhatsApp uskoro uvodi značajku pod nazivom Delete for Everyone, koja će omogućiti da svoju poruku izbrišite nakon što ste ju već poslali.

Izmjena ili potpuno brisanje sadržaja bit će jednostavno kao i sve druge dosadašnje opcije. Bit će dovoljno dodirnuti i zadržati prst na spornom sadržaju nakon čega će se na zaslonu pojaviti izbornik s opcijama Edit i Revoke.

No, iz WhatsAppa su barem donekle htjeli ostati korektni, pa su odlučili da će primatelje do kojih nije stigla poruka obavijestiti da je pošiljatelj za njih pripremio određen sadržaj, ali da ga je u međuvremenu odlučio pobrisati.

Delete for Everyone bit će moguće koristiti na svim tipovima poruka u WhatsAppu – tekstualnim, video, slikama, GIF-ovima dokumentima kao i na Androidu te iOS-u.

Rok za brisanje poruke bit će pet minuta nakon slanja. Sasvim dovoljno za “popraviti tekstualnu štetu”.