Proljeće uz visibabe i ljubičice donosi i novi festival u centar Zagreba! Od 19. do 29.04.2018. Strossmayerov trg u Zagreb postaje dom Welcome Spring Festivala. Cilj ovog festivala, kažu organizatori je jednostavan: slave dolazak proljeća, vraćaju se prirodi, educiraju se o očuvanju okoliša, fino jedu, plešu i pjevaju.

U sklopu bogatog programa koji su pripremili našle su se i brojne radionice i predstave na otvorenom za najmlađe. Evo u kojim će sve predstavama mališani uživati.

Vodeni vrtuljak, 19.04.2018. (četvrtak), 18:00 sati

Glazbena predstava za djecu, mlade i stare. Ova neverbalna i interaktivna predstava na duhovit način otvara gledatelju novi pogled prema dragocjenom elementu zvanom Voda.
Trajanje: 25 min
Režija, tekst, scenografija i skladba: Katarina Vukadin i Petra Bokić
Glume: Katarina Vukadin i Petra Bokić

Priča koja drži vodu, 22.04.2018. (nedjelja), 15:45 sati

Tekst: Irena Kolar Vudrag
Režija: Zoran Vukić i Nikola Dabac
Glume: prof Fumfštajn- Zoran Vukić, Žabac Dabac- Nikola Dabac
Trajanje: 40 min

Prvo more, 26.04.2018. (četvrtak), 17:00 sati

Predstava za djecu i sve koji se tako osjećaju. Predstava je namijenjena djeci od 2 do 10 godina. Nizanjem smiješnih i začudnih prizora, ova predstava govori o dvije prijateljice, slikarici i opernoj pjevačici, koje putuju na more, ne odlazeći pritom dalje od tavana. Ovo je priča o tome kako pjeva linija,

Igraju: Davorka Horvat, sopranistica, Nikolina Manojlović Vračar, multimedijalna umjetnica
Trajanje: 35 min
Režija: Maja Katić

Milica na putu oko svijeta, 28.04.2018. (subota), 16:30 sati

Milica je klaunska predstava o ženi koja gdje god da dođe osjeća se kao kod kuće. Baš ovaj trenutak je jedna od njenih stanica na putu oko svijeta. Tu će prostrijeti kućicu koju nosi u koferu, s vama nazdraviti, objedovati, probuditi i razbuditi uspavane vratolomne junake, odspavati te doživjeti vatrometno buđenje.
Trajanje: 30 minuta.
Klaunica: Petra Bokić

Sva događanja na Festivalu možete pogledati OVDJE.