Od 2011. godine naš portal može se pohvaliti rubrikom koja nosi naziv “Pitaj psihologa.” Već punih sedam godina naše drage suradnice, iskusne i certificirane terapeutkinje i psihologinje svakodnevno besplatno odgovaraju na pitanja naših čitatelja.

Problema i pitanja je mnogo, ali zato smo mi tu da pokušamo pomoći riješiti poteškoće s kojima se roditelji i djeca svih uzrasta susreću, a koje su sastavni dio odrastanja. Jedna od glavnih uloga društva, pa tako i nas jest brinuti se o socijalnom i psihičkom zdravlju djece koje mora biti na prvom na mjestu.

Upoznajte Tanju Babić

Našem malom, ali uspješnom i veselom timu pridružit će se nova stručna suradnica i magistra psihologinje Tanja Babić. Suradnja, kao i činjenica da naš portal okuplja sve veći broj suradnika neizmjerno nas veseli i daje nam dodatni vjetar u leđa.

Tanja je trenutno zaposlena u Logopedsko-rehabilitacijskom centru Blaži, a iskustvo u radu s djecom i roditeljima stekla je kao stručni suradnik u dječjem vrtiću i osnovnoj školi te kao dječji psiholog u Udruzi za ranu intervenciju LERI.

Završila je brojne edukacije, prvenstveno vezane za rad s djecom i roditeljima, a trenutno je polaznica drugog stupnja kognitivno-bihevioralne terapije te specijalističkog studija rane intervencije.

U svojem radu najviše se susreće s djecom s emotivnim teškoćama, poremećajima tečnosti govora (mucanje), hiperaktivnom djecom te djecom s teškoćama socijalne komunikacije. Osim s djecom, radi i s odraslima u okviru kognitivno-bihevioralne terapije.

Obratite nam se s povjerenjem

Pišite joj ukoliko dijete ima probleme u odnosu s vršnjacima, bori se s napadajima panike i iracionalnim strahovima, muči ga depresija, teško se nosi s pubertetom, sklon je samoozljeđivanju ili ima problema s nekom vrstom ovisnosti.

Pokušajte što preciznije opisati problem i bez srama obratite se za pomoć, bez obzira na dob djeteta i vrstu problema. Pokušat ćemo vam odgovoriti u najkraćem mogućem roku, a možda zajedno uspijemo pomoći i drugim roditeljima koji su se našli u sličnoj situaciji.

Na pitanja se odgovara po redu kako dolaze, što znači da morate biti strpljivi jer odgovor nećete dobiti odmah. Kada odgovor stigne, šaljemo vam na e-mail adresu koju ste naveli prilikom postavljanja pitanja. Pitanja možete slati pod pseudonimom ili nadimkom, a Klinfo.hr će u svakom trenutku štititi identitet vas i vašeg djeteta. Svoja pitanja šaljite nam na e-mail adresu – psiholog@klinfo.hr.

Sve vas lijepo pozdravljamo i zahvaljujemo vam na ukazanom povjerenju!