Nakon što je izazvao niz kontroverzi i zgražanje javnosti, vodič za pedofile povučen je iz prodaje na najpoznatijem i najvećem web shopu Amazon.com. Vodič je izradio nezavisni autor i dao mu naziv “Pedofilov vodič do ljubavi i užitka”. Nije jasno kako je ova publikacija prošla cenzuru i postala dostupna pedofilima diljem svijeta.

U Amazonu kažu da vodič ne krši zakon, a sama online trgovina dozvoljava pojedincima izvan nakladničkih kuća da objavljuju vlastita djela te s njima dijeli prihode. Nevjerojatno je da je knjiga takvog sadržaja završila prilično istaknuta na stranicama Amazon.com, jer još se nitko nije usudio ovako javno distribuirati pedofilske sadržaje. Pedofili su najgori kršitelji zakona i prava djece, stoga i djeluju tajno i izvan zakona te slične publikacije distribuiraju od ruke do ruke.

Prije no što neki autor dobije dozvolu da prodaje svoje materijale na Amazon.com, mora pročitati niz smjernica i pravila, koji zabranjuju prodaju uvredljivih sadržaja. No, Amazon nigdje jasno i glasno ne izjavljuje na svojoj web stranici koji se to materijal smatraju “uvredljivima”, pa prepušta autorima da sami prosude.

Vodič za pedofile maknut je sa stranice Amazon.com i povučen iz prodaje. Vlasnici su u izjavi pomalo prezirno naveli: “Amazon smatra da se radi o cenzuri ukoliko ne prodajemo određene knjige samo zato što mi ili netko drugi vjeruje da je njihova poruka nepoželjna. Amazon ne podržava i ne promovira mržnju ili kriminalna djela, ali podržavamo pravo svake osobe da donosi odluke o kupnji”.

Autor potpisan imenom Philip R Greaves II, tvrdi da su pedofili krivo shvaćeni i nudi im pomoć i savjet da žive u okvirima zakona.

Diljem svijeta javljaju se pojedinci i grupe koje prijete bojkotom Amazona.

(JK, Izvor: BBC News)