Sve ljubitelje Star Warsa sljedeći tjedan očekuje prava mala poslastica kojoj neće moći odoljeti. Naime, u organizaciji Udruge ljubitelja Zvjezdanih ratova Star Wars Hrvatska 06. svibnja 2018. od 10:30 do 18:00 sati u prostoru Centra mladih Ribnjak održat će se Star Wars dan.

Projekt May the 4th, odnosno Star Wars Dan je zamišljen kao cjelodnevno besplatno događanje na kojem se održavaju predavanja, radionice za djecu i odrasle, cosplay i izložbeni dio događanja uz igre i škole mačevanja. Svi programi radionica i igara su prilagođeni dječjem uzrastu od 5 do 15 godina dok su predavanja i odrasli cosplay namijenjeni 15+ publici.

Program

Tijekom cijelog dana održavat će se igre Force training, Škola mačevanja lightsaberima i Trench run. Stariji posjetitelji moći će poslušati nekoliko zanimljivih predavanja od kojih izdvajamo izradu lightsabera – show & tell te mitologiju Zvjezdanih ratova i njen utjecaj na pop-kulturu.

Dok će stariji obožavatelji uživati na predavanjima, oni mlađi moći će si dati oduška na radionicama na kojima će izrađivati Star Wars origami, BB-8 droid za djecu i crtati Star Wars likove.

U sklopu Star Wars dan održat će se dječja revija Star Wars. Svi zainteresirani mogu prijaviti dijete (do 15 godina) putem online prijavnice do subote 05.05.2018. do 18:00 sati ili na samoj proslavi do 13:00 sati. Revija počinje u 15 sati, a zamišljena je tako da svako prijavljeno dijete prošeće pred publikom i žirijem kako bi pokazalo svoj Star Wars kostim i izvede kratko predstavljanje odnosno po želji djeteta. Svi prijavljeni dječji kostimi će dobiti zahvalnicu i mali Star Wars znak pažnje za sudjelovanje.

Tijekom događaja posjetitelji će se moći fotografirati s lightsaberima i Jedi plaštem ispred posebne Star Wars pozadine te dobiti odmah izrađenu fotografiju za uzvrat za 5 kuna donacije.