Jedan od svakako najomiljenijih “hobija” Hrvata je i spajanje blagdana i praznika s godišnjim odmorom. Za sve tipične Hrvate, ali i za sve one kojima je već sad “dosta života” i svakodnevnih radnih obaveza, imamo dobre vijesti. Nova, 2017. godina, nudi pregršt prilika za odmorom i relaksacijom. Naravno, ako vam to dopušta vrsta radnog mjesta i naklonost nadređenog.

Većina praznika i blagdana pada na radne dane, pa stoga već 06. siječnja, na Sveta tri kralja koja padaju u petak, imate mogućnost za spajanjem i “žicanjem” nadređenog za koji dan godišnjeg odmora.

U mjesecu veljači i ožujku, morat ćete raditi punom parom jer nema neradnih dana, ali već u travnju nudi se prilika za uživanjem po cijele dane s vašim najmiljima. Uskrsni ponedjeljak (17. travnja) i Praznik rada ( ponedjeljak, 01. svibnja) također ostavljaju prostora za uzimanjem godišnjeg odmora.

Ista stvar vrijedi i za lipanj, s obzirom na to da Tijelovo pada u četvrtak (15. lipnja), a Dan antifašističke borbe samo tjedan kasnije, u četvrtak (22. lipnja). Od kraja lipnja pa sve do početka kolovoza budite strpljivi jer prilike za spajanjem neće biti.

Dan državnosti slavi se u nedjelju 25. lipnja, a Dan domovinske zahvalnosti u subotu 05. kolovoza. Blagdan Velike Gospe pada u utorak 15. kolovoza pa možda u tom tjednu možete nešto “iskombinirati.”

Na Dan neovisnosti koji pada u nedjelju 08. listopada nećete moći računati, ali zato Dan svih svetih (01. studenog, srijeda), Božić (25. prosinca, ponedjeljak) Sveti Stjepan (26. prosinca, utorak) otvaraju nove mogućnosti. Silvestrovo pak, pada u nedjelju, pa Nova godina otvara potencijalnu mogućnost za spajanjem i odmaranjem u prvim danima 2018. godine.

U jedno budite sigurni, uvijek imamo dovoljno vremena da ga koristimo pravilno!