Na portalu o rodu, spolu i demokraciji Libela, objavljen je tekst o dječjoj pjesmici “Šminkerica” koju izvodi dječji zbor Zagrepčanke i dečki, a emitira se na Dječjoj TV te je spot dostupan i na You Tube kanalu. Roditelji su primijetili da stihovi ove pjesmice na vrlo neposredan način odašilju, po njima, krivu i seksističku poruku djevojčicama koje se osim toga u spotu prikazuju prilično seksualizirano.

Naime, kako navodi Libela, umjesto da se djevojčice ohrabruje kroz medije, odgoj, obrazovanje, pa i zabavu, da budu (muškarcima) ravnopravne u svim poljima života, da mogu postizati akademske i profesionalne rezultate i jednog dana biti cijenjene i osviještene članice društva, kroz mnoge kanale šalju im se suprotne poruke. Pjesma “Šminkerica” na neki se način sprda sa curama koje uče i odlaze na fakultet, a kao protuteža tim štrebericama stavlja se šminkerica kojoj je samo do šik garderobe i hit cipela.

Sporni stihovi u pjesmi su:

Mama, napiši mi zadaću ako me voliš…. Faks sam opet promašila, nije taj za tebe mila. Šminkerica želim ja biti….Štreberice one male, cijeli dan po faksu zuje…Tata, tatice, sastavi mi lektiru, ako me voliš…Veterina mi ne leži, ekonomija nikako, građevina to ne štima, ja sam ipak cura fina…Šminkerica ja ću biti, zašto to i dalje kriti, garderoba uvijek šik, …cipele zadnji hit. Na faksu se našetava, šminku, puder obožava, a počelo je onim: Mama, mamice napiši mi zadaću ako me voliš.

Jedna mama pjesmicu je prijavila i Pravobraniteljici za djecu te traži njezino očitovanje o poruci koju ovi stihovi odašilju djevojčicama. Ispod samog spota na You Tube kanalu mnoštvo je negativnih komentara.