Zahvalni roditelji i djeca iz Klaićeve bolnice pokrenuli su peticiju podrške ravnatelju Klinike za dječje bolesti Zagreb dr. Zoranu Bahtijareviću. Naime, Upravno vijeće Klaićeve raspisalo je javni natječaj za izbor ravnatelja, a prema statutarnim uvjetima te ustanove dr.Bahtijarević neće imati mogućnost prijaviti se za novi mandat što je razljutilo roditelje. Iznimno cijenjeni liječnik nema status docenta ili profesora i to bi ga moglo “koštati” kandidature. U dva je navrata molba za izmjenu tog uvjeta bila poslana Ministarstvu zdravstva, međutim, do danas nije stigao nikakav odgovor.

Svi roditelji i pacijenti koji su imali prilike susresti se s doktorom Zoranom Bahtijarevićem, ravnateljem dječje Klaićeve bolnice, za njega imaju samo riječi hvale. Jer, naglašavaju, prije svega je velik čovjek, stoji u peticiji. 

Roditelji ističu da je pod njegovom rukom obnovljen onkološki odjel te drugi i treći kat bolnice, nabavljena dva nova digitalna rendgena, opremljena operacijska sala, uveden odjel podrške pacijentima. Osim toga, pacijentima i osoblju bolnice omogućena je psihološka pomoć, u cijeloj bolnici pacijentima je dostupan besplatan WiF, a djeca se na hodnicima mogu igrati na ugrađenim igračkama.

Ono što je najvažnije, roditeljima je omogućen ostanak uz svoju djecu u bolnici, a na raspolaganju imamo sklopive fotelje, tuševe, televizije u sobama, ističu roditelji.

U peticiji stoji da su odlučili pokrenuti inicijativu prikupljanja potpisa podrške, kao apel ministru Milanu Kujundžiću da se ne odrekne ravnatelja koji je u kratkom roku od Klaićeve kao bolnice slučaj napravio uzornu kliniku u kojoj djeca i roditelji osjećaju sigurnost.

Je li najbitnije da Klaićevu bolnicu vode uspješni ljudi koji znaju svoj posao ili profesori i docenti, premda u cijelom svijetu bolnice obično vode sposobni menageri? Dovoljno je reći da je u Hrvatskoj već dosta propalih pokušaja i amaterizma. Zašto mijenjati ono što je dobro i onda kukati kako nam ništa u zdravstvu ne valja, pitaju se roditelji.

Iako je dr. Bahtijarević kazao da ne želi da se od njega radi slučaj, ovom peticijom zahvalni roditelji iz Klaićeve bolnice žele mu poručiti da su uz njega i da ima njihovu podršku.

Peticiju možete potpisati OVDJE.