Danas je u Novom listu objavljen članak prema kojem je premijerka Jadranka Kosor svojim posjetom Klinici za pedijatriju KB „Sestre Milosrdnice“ u Zagrebu, ugrozila zdravlje djece, jer je poradi pozitivnog PR-a dječje bolesničke sobe ispunila reporterima i novinarima čime je zapravo prekršen Zakon o pravima pacijenata. Članak su preuzeli i neki internetski portali, a sada dolazi i odgovor druge strane, odnosno ministra Milinovića i ravnatelja bolnice Krešimira Rotima.

U priopćenju ravnatelja stoji:

U odnosu na neutemeljene optužbe iznesene u medijima (Novi list i neki portali) o tome da je prilikom posjete Predsjednice Vlade RH Klinici za pedijatriju K.B. „Sestre milosrdnice“ u Klaićevoj ulici u Zagrebu ugroženo zdravlje i privatnost pacijenata izvješćujem Vas da sam po nalogu Potpredsjednika Vlade i Ministra zdravstva odredio hitni i izvanredni nadzor u Klinici za pedijatriju KBSM u Klaićevoj ulici te se temeljem Izvješća Povjerenstva za unutarnji nadzor i kontrolu, očitujem se na slijedeći način:

1. Niti u jednom trenutku zdravlje djece nije bilo ugroženo jer su se poštivale sve   mjere zaštite. Premijerka i kompletna pratnja kao i novinari i snimatelji bili su adekvatno zbrinuti prema standardima zaštite imunokompromitiranih bolesnika. Roditelji djece koju je premijerka  posjetila, bili su prethodno  obaviješteni i suglasni sa posjetom premijerke, pratnje i novinara, kao i sa snimanjem djece.
Po završetku posjeta, a prema prethodnom dogovoru, predstavnici roditelja  razgovarali su s premijerkom, pohvalili zdravstvenu skrb i požrtvovnost zdravstvenih radnika  Klinike, te su je zamolili za pomoć u obnovi i izgradnji novog odjela onkologije.

2. Posjete nisu bile dozvoljene djeci koja su pod posebnom zdravstvenom skrbi i smještena u obrnutoj izolaciji i prostoru gdje se provodi mega terapija.

3. Po prethodnom dogovoru sa Službom  protokola, svi novinari i fotografi bili su upozoreni da se  lica djece u svim medijima moraju zatamniti.