U svijetu dominacije video, računalnih i online igara, skupina zaljubljenika u igranje društvenih igara odlučila je i mladim i starim naraštajima pokazati prednosti igranja u društvu i maknuti ih od računala, barem na jedan dan. S ciljem da populariziraju društvene igre u Hrvatskoj, želja im je da putem Dana društvenih igara okupe sve igrače na jednom mjestu, i svima pruže nezaboravan dan kojeg će se s veseljem sjećati i rado ponavljati.

Pozvani su igrači od 7 do 77 godina, koji će imati prilike zaigrati zanimljive, zabavne i edukativne igre. Između ostalih, igrat će se vrlo dinamične igre Pandook!/Biatlon, Bohnanzu, Jungle Speed, Hey that’s my fish,  Pitchcar,  Coloretto, Ticket to Ride: Europe, Settlers of Cattan, Carcassonne, Pandemic, Ubongo, Pathfinder Beginner Box i mnoge druge… Također, održat će se i turnir u igri Uskoci, zanimljivoj kartaškoj igri o hrvatskim gusarima u kojoj svaki igrač postaje kapetan koji skuplja slavu i bogatstvo ne bi li prije ostalih ispunio zadatak i postao novi vojvoda. Isto postiže pomoću prelijepo oslikanih karata.

Dan društvenih igara podržavaju i mnoge poznate osobe, među kojima su Robert Knjaz i Davor Gobac. “Društvene igre su odlične jer razvijaju zajedništvo, ljudi se druže licem u lice, a ne virtualno! Tu se možeš nasmijati, zabaviti, nešto naučiti, možeš se zaljubiti ili steći nove frendove, a u konačnici tako se  razvija emocionalna i društvena inteligencija! Živite svoj život umjesto da na telki ili netu gledate tuđi. Dakle, igrajte se ljudi, dok ne pukne zora!” – veselo je, u svom stilu, poručio Knjaz.

Čekamo vas u klubu Buena Vista, 15. travnja 2012.godine, od 11.00 do 18.00 sati. Adresa…klub Buena Vista u Savskoj cesti 120, ulaz besplatan!

Neka igre započnu!

Više o Danu društvenih igara potražite na www.dandrustvenihigara.com