Ovu jesen, 19. i 20. studenog 2010., održat će se prva konferencija o marketingu usmjerenom prema djeci u Hrvatskoj, u hotelu Four Points by Sheraton Panorama Zagreb. Konferencija se održava u organizaciji tvrtke Filaks d.o.o. kojoj je dječja pravobraniteljica Mila Jelavić ovom prigodom uputila pismo podrške te potvrdila sudjelovanje ureda Pravobraniteljice za djecu na konferenciji Playbrand – djeca mali veliki potrošači.

Konferencijom Playbrand – djeca mali veliki potrošači želi se utjecati na podizanje razine svijesti o utjecaju marketinga na djecu kao ciljnu skupinu te promovirati primjenu etičkih načela u marketinškim kampanjama kao i efikasnu metodologiju komuniciranja brandova.

Edukativna predavanja održat će se 19. studenog 2010., a potvrđeni govornici su: Mirela Španjol Marković, Zvonimir Pavlek, Damir Ciglar, Dubravka Miljković, Vitomira Lončar, Elvira Mlivić Budeš, Tatjana Rajković… Drugi dan konferencije namijenjen je djeci sudionika u dobi od 8 do 14 godina, za koju je partner konferencije Ciceron komunikacije d.o.o. pripremio malu pokaznu radionicu “Kako se vidim ja, a kako me vide drugi?”.

Partneri konferencije su 024zona d.o.o. i Ciceron komunikacije d.o.o.