Akcija Zajedno za plodnost održava se po treći put u zajedničkoj organizaciji udruge RODA i udruge BETA te predstavlja organiziranu šetnju građana s ciljem senzibiliziranja javnosti za probleme s kojima se suočavaju neplodne osobe te kao znak potpore osobama koje su suočene s neplodnošću i roditeljstvo pokušavaju ostvariti postupcima medicinski potpomognute oplodnje.

Sad već tradicionalna šetnja održat će se 22. ožujka s početkom na Trgu bana Jelačića točno u 12 sati. Plan prolaska povorke kroz gradske ulice je nepromijenjen: Trg bana Josipa Jelačića – Ilica – Margaretska – Trg P. Preradovića – Preradovićeva – Teslina – Zrinjevac – Praška – Trg bana Josipa Jelačića.

Građanskom akcijom Zajedno za plodnost zatvara se Tjedan borbe protiv neplodnosti. U periodu od 16. do 22. ožujka 2014. godine, u Zagrebu, u okviru Rodinih aktivnosti podrške osobama suočenih s dijagnozom neplodnosti, zagovaranju optimalnog te za pacijente i pacijentice najpovoljnijeg zakonskog uređenja ovog područja, kao i senzibilizaciji javnosti za problem neplodnosti, organizirano još jedno iznimno značajno događanje pod nazivom Tjedan borbe protiv neplodnosti.

Informacije o problemima neplodnosti i postupcima medicinski potpomognute oplodnje potražite u novoj brošuri koju je izradila udruga RODA, odnosno ovdje.