U Dječjem kazalištu Dubrava održana je PRESS konferencija 10.11. u 13 sati na kojoj je predstavljen program Noći kazališta koji će se održati 21.11.2009. u 39 kazališta i ustanova u kulturi u cijeloj Hrvatskoj.

Na konferenciji su prisustvovali ravnatelj Narodnog sveučilišta Dubrava, g. Ivica Rubić; gospodin Srećko Šestan, ravnatelj Uprave za izvedbene umjetnosti pri Ministarstvu kulture i gospodin Leo Vukelić, voditelj Dječjeg kazališta Dubrava koje je organizatora i koordinatora Noći kazališta za cijelu Hrvatsku. Prisustvovali su i Nena Ninčević iz Hrvatske kazališne kuće Zadar, Luka Merlin iz Kazališta Merlin, Božidar Šnajeder iz Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku, Miljenko Muršić iz Scene Gorica, Desanka Virant iz Zagrebačkog kazališta mladih, Boris Kovačević iz Kazališta Knapp i Ivan Brkić iz Ludens Teatra.


  Predstavljena su sva kazališta koja sudjeluju u Noći kazališta i to: Bjelovarsko kazalište, Centar mladih Ribnjak, Centar za kulturu i informiranje dr. Franjo Tuđman iz Grubišnog Polja, Dječje kazalište Branka Mihaljevića u Osijeku, Dječje kazalište Dubrava, Dom kulture Kristalna kocka vedrine iz Siska, Glumačka družina Histrion, Gradsko kazalište Joza Ivakić u Vinkovcima, Gradsko kazalište lutaka Rijeka, Gradsko kazalište lutaka Split, Gradsko kazalište Požega, Gradsko kazalište Žar ptica, Hrvatska kazališna kuća Zadar, Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca u Rijeci, Hrvatsko narodno kazalište Split, Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku, Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu, Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu, Istarsko narodno kazalište, Kazališna družina Pinklec iz Čakovca, Kazališno-koncertna dvorana Ivana Brlić Mažuranić iz Slavonskog Broda, Kazalište lutaka Zadar, Kazalište Marina Držića u Dubrovniku, Kazalište Merlin, Kazalište Tvornica lutaka, Kazalište Virovitica, KNAP, Kulturno informativni centar – KIC, Ludens teatar, Lutkarski studio KVAK, Merkuri teatar, PlayDrama, Pučko otvoreno učilište Kutina, Pučko otvoreno učilište Velika Gorica-Scena Gorica, Šibensko kazalište, Teatar &TD, Teatro VeRRdi, Zadarski plesni ansambl i Zagrebačko kazalište mladih.Gospodin Šestan iz Ministarstva kulture rekao je kako smo jedina zemlja u Europi koja ima manifestaciju Noći kazališta na državnoj razini i kako će odmah poslije ove Noći kazališta početi pripreme za 2010. godinu. Intendant HNK u Osijeku, g. Šnajder, predstavio je svoj program Noći kazališta i napomenuo kako ne postoje mala i velika kazališta, jer, iako malo, Dječje kazalište Dubrava organizira i koordinira projekt na državnoj razini.U Noći kazališta izvesti će se 82 profesionalne predstave i 58 popratnih programa (izložbe, radionice, koncerti, degustacije). Program Noći kazališta razrađen po kazalištima možete vidjeti na službenoj stranici www.noc-kazalista.com .