Dragi mame i tate, klinci i klinceze, pozivamo vas na bojanje najveće bojanke u Hrvatskoj, na izložbenom štandu portala Klinfo.hr na Dječjem sajmu u Areni Zagreb. Za mališane smo pripremili pravu crno bijelu poslasticu koju treba ukrasiti šarenim bojama!

U tri dana Sajma, od 25. do 27. rujna, mališani će obojiti 4,2 m2 bojanke koja sklopljena ima 1 m x 70 cm, a rasklopljena čak 2 m x 70 cm! Za usporedbu, standardna bojanka dolazi u dimenzijama 30 cm x 25 cm.

No to nije sve, jer svakog mališana koji nam pomogne u ovom teeeškom zadatku, PEZ daruje svojim slasnim bombonima i drugim poslasticama. Tvrtka Makart i Makart koja već generacijama razveseljava djecu svojim PEZ figuricama i bombončićima, odlučila je tim slatkišima upotpuniti ovo šareno druženje. Svojim crvenim, žutim, zelenim, narančastim i drugim finim PEZ bombončićima počastit će klince dok ukrašavaju najveću bojanku u Hrvatskoj!

PEZ je pripremio i pet bogatih poklon paketa za pet najsretnijijih sudionika nagradnog kviza, o čemu se detaljnije možete informirati na samome štandu.

Jeste li znali?

Najveća bojanka na svijetu koja još uvijek drži Guinnessov rekord, napravljena je 2008. godine i veličine je 1,8 m x 1,5 m. Rekord su pokušali srušiti prošlog mjeseca stanovnici Zapadnog Londona koji su bojali bojanku veliku 1,82 m x 1,52 m, odnosno za četiri kvadratna centimetra veću od najveće na svijetu. Još nije poznato jesu li u tome uspjeli.