Hrvatski savez dijabetičkih udruga već dugi niz godina financira i organizira medicinsku rehabilitaciju s terapijskom edukacijom djece i mladih sa šećernom bolešću (ljetni kamp). Poslije takvih boravaka, uspjesi daljnjeg liječenja djece su izrazito bolji prema podacima o svakodnevnom liječenju, radnoj sposobnosti te duljini života takve djece.

Kamp je često i jedini način da se ova djeca upute i nauče živjeti sa šećernom bolešću.

Također cilj kampa je napraviti dobru emocionalnu prilagodbu na bolest, povećati motivaciju za liječenje kao i postići dobru kontrolu bolesti i time smanjiti rizik za razvoj kasnijih komplikacija šećerne bolesti. To je ujedno i prilika djecu i mlade naučiti više o svojoj bolesti kroz igru u sigurnom okruženju, preuzeti odgovornost za samokontrolu i postupno se osamostaliti, te naučiti ih bezopasno se baviti tjelesnom aktivnošću, odvojiti se od roditelja (možda upravo prvi put), susresti se sa “sebi sličnima” i razmijeniti iskustva.
Naravno, i ugodno provesti ljetovanje ispunjeno igrom i zabavom!


Pomognite kupnjom proizvoda


Sa željom da i ove godine što bezbolnije organiziramo uspješan boravak djece sa šećernom bolešću u ljetnom dječjem kampu u Rapcu, tvrtke Lékué i Schneekoppe odlučile su pomoći Hrvatskom savezu dijabetičkih udruga.
Proizvodi Schneekoppe prodieta – čokolade, keksi, pekmezi, zamjena za med, krema od lješnjaka i ostale slastice – zaslađeni su voćnim šećerom i, ne manje važno, proizvodi su niskog glikemijskog indeksa.

Od 20. svibnja do 15. srpnja kupnjom proizvoda Schneekoppe prodieta ili Schneekoppe vitamina i minerala u bilo kojoj Konzum prodavaonici odvajate 1 kn za pomoć kampu.

Lékué je nova linija silikonskog posuđa, idealna za zdravo kuhanje, koja će od svakog kupljenog proizvoda odvojiti 3% za dječji kamp. Posuđe možete kupiti u dućanu Sol&papar u Zagrebu.
 
Ukoliko je moguće, pomognite sakupiti sredstva za funkcioniranje ljetnog kampa i omogućimo ovoj djeci zdravo i bezbrižno ljetovanje!

Hrvatski savez dijabetičkih udruga