U suradnji s internacionalnom mrežom dječjih linija Child Helpline International (CHI) i britanskom organizacijom za zaštitu djece (NSPCC), Hrabri telefon je razvio promotivni video koji dječjim jezikom govori o tome što je Hrabri telefon, kada ga djeca mogu nazvati i što pri tome mogu očekivati.

Video će se prikazati u svim osnovnim školama u Republici Hrvatskoj, a možete ga pogledati i ovdje, ispod teksta. Iz Hrabrog telefona se nadaju da će ga vidjeti što veći broj djece i tako dobiti informacije o njihovim kanalima pomoći.

Hrabri telefon je nevladina, neprofitna organizacija osnovana s ciljem pružanja direktne pomoći i podrške zlostavljanoj i zanemarenoj djeci i njihovim obiteljima, ali i rada na prevenciji zlostavljanja i zanemarivanja kao i neprihvatljivog ponašanja djece i mladeži. Najpoznatiji programi udruge jesu Hrabri telefon za djecu (savjetodavna liniju za djecu: 116 – 111), i Hrabri telefon za roditelje (savjetodavna linija za roditelje: 0800 0800).

Hrabri telefon za djecu je mjesto gdje djeca mogu govoriti o svojim osjećajima, situacijama koje ih čine zbunjenima te situacijama zbog kojih stječu dojam da se njihova prava krše na bilo koji način. Linija je prvenstveno namijenjena djeci koja osjećaju da ih netko iz njihove okoline na bilo koji način zlostavlja ili zanemaruje.

Hrabri telefon za mame i tate je mjesto gdje roditelj može razgovarati o svim nedoumicama vezanim uz pozitivan psihosocijalni razvoj djeteta. Linija je mjesto gdje roditelj može očekivati podršku i savjet s područja kompetentnog roditeljstva, poboljšanja komunikacije s djetetom ili mladom osobom unutar obitelji, kako razgovarati s djetetom o razvodu, svih oblika zlostavljanja i zanemarivanja djeteta te ostalih područja usko vezanih uz zaštitu djetetovih potreba i prava, ali i odgovornosti.

Pogledajte promotivni video i podijelite ga s djecom i mladima!