U medijskom projektu Uz nas niste sami za 2013. godinu HRT je medijski pokrovitelj, a Klub roditelja nedonoščadi Palčići organizator vrijedne humanitarne akcije pod nazivom Palčić gore. Već od 27. svibnja u emisijama Dobro jutro, Hrvatska, Hrvatska uživo i mnogim drugima na televiziji i radiju novinari su razgovarali s roditeljima prijevremeno rođene djece, doznali kako su Laura, Bianka i Edi iz humanitarnog spota danas, upoznali nas s najlakšom Palčicom – rođenom sa samo 441 g., te će na kraju tjedna, u subotu 1. lipnja, Palčićima posvetiti specijalnu emisiju Uz nas niste sami.

Drugu humanitarna večer za Palčiće 1. lipnja pratite na HTV-u 1 u 20.10.

U izravnom prijenosu priredbe iz studija HRT-a na Prisavlju od 20.10 do 22.10, će se prema dogovoru prikupljati sredstva za skrb nedonoščadi.

Ovo je druga humanitarna večer organizirana za prikupljanje sredstava za Palčiće. Prvi humanitarni koncert održan je u Ciboni u studenom 2012. godine kada su prikupljena znatna sredstva, ali ne dovoljna za nabavu potrebnih inkubatora i ostalih pomagala za nedonošćad za sve bolnice u Hrvatskoj.

Uz humanitarni koncert bit će organiziran i pozivni centar gdje će se poznate osobe iz javnog, društvenog, kulturnog i političkog života Hrvatske javljati na telefonske pozive građana na broj 060 9098.

* Cijena po pozivu iznosi 6,25 kn s uključenim PDV-om.

Palčić gore naziv je koncerta na kojem će dobrotvorno nastupiti: Boris Novković, Mila Elegović, Soulfingersi, Robert Mareković i Swingersi, Ivana Radovniković, Kim Verson, Ricardo Luque, Lea Dekleva, Libar, Davor Radolfi, Natali Dizdar te nadareni učenici glazbnog učilišta iz Zagreba Ana Stanković za klavirom i  na gitari Frano Živković iz Rijeke.

Kroz  priredbu će vas voditi i s gostima razgovarati voditeljice: Karmela Vukov Colić, Sanja Kocijančić Petričević, Nevena Rendeli, Melita Hrengek, Davor Meštrović i Frano Ridjan.

Svijest javnosti o problemima i posljedicama s kojima se susreću prijevremeno rođena djeca i njihovi roditelji, na žalost, veoma je niska. Potrebno je  kontinuirano informirati i educirati roditelje, ali i službe zdravstvene, socijalne i odgojno-obrazovne djelatnosti kako bi se pridonijelo dugoročnom napretku.

Izvor: Hrt.hr