Od pamtivijeka, klizanje spada u jednu od omiljenih dječjih zimskih radosti koja se svake godine očekuje s velikim nestrpljenjem. Klizati mogu baš svi jer dobne granice nema. Klizanje je odlična fizička aktivnost kod koje rade baš sve skupine mišića te ima bolji učinak od vožnje biciklom, rolanja itd. Rekreativno klizanje dobro je za kompletan kardiovaskularni sustav, pogotovo za djecu koja imaju probleme s alergijama i koja su astmatičari. Ova tjelesna aktivnost pokazala se i odličnim načinom za izgradnju izdržljivosti. Što se dijete bude duže klizalo, to će više poboljšati spremnost i za druge sportove i fizičke aktivnosti.

Najpopularnija zagrebačka klizališta

Listopad i studeni mjeseci su u kojima zagrebačka klizališta službeno otvaraju svoja vrata.  Primjerice, sezona klizanja u Domu sportova počinje već krajem rujna i traje sve do početka ožujka. Rekreativno klizanje u ovoj sportskoj dvorani već 40 godina privlači brojne ljubitelje klizanja, najmlađe u jutarnjim satima, a malo starije u popodnevnim i večernjim satima.

Četvrtkom i petkom akrobacije na ledu mogu se izvoditi od 20,00 do 21,30 sati, a subotom i nedjeljom od 10,30 do 12,00, zatim od 17,00 do 18,30 sati te u večernjem terminu od 20,00 do 21,30 sati. Termine rekreacije za građanstvo u studenom podrobnije možete pogledati OVDJE. Ulaznica i najam klizaljki radnim danom stoji 15 kuna, a vikendom 20 kuna.

Klizalište na Velesajmu sastoji se od Velike ledene dvorane, a za građanstvo je otvoreno petkom i subotom u večernjim terminima, a nedjeljom u jutarnjim satima od 10,30 do 12,00 sati te u večernjim satima od 20,00 do 21,30 sati. Petkom i nedjeljom u jutarnjim satima ulaznica i najam klizaljki stoji 15 kuna, a subotom i nedjeljom u večernjim satima pet kuna više tj. 20 kuna. Više informacija o terminima klizanja možete pogledati OVDJE.

Prema našim informacijama, klizalište na Šalati službeno će otvoriti svoja vrata početkom sljedećeg tjedna. Vikendom, ovim klizalištem “prođe” više od dvije tisuće klizača, a sezona traje do početka ožujka. Inače, osim rekreativnog klizanja, na Šalati se održavaju i treninzi hokeja na ledu i škola klizanja. Više o klizalištu možete pogledati OVDJE.