Tijekom nedjeljne mise papa Franjo ponovno je ugodno iznenadio svojom porukom sve majke pozvavši ih da slobodno doje svoje bebe u Sikstinskoj kapeli.

“Ceremonija je duga, netko plače jer je gladan. Tako je to. Majke vi slobodno dojite, bez straha. Baš kao što je Djevica Marija dojila Isusa”, kazao je papa Franjo tijekom propovjedi u kojoj se slavilo krštenje Isusa.

Ovo nije prvi puta da je papa svojim riječima ohrabrio majke na dojenje tijekom misnog slavlja. Prije dvije godine samoinicijativno je promijenio tekst propovjedi i umjesto izraza “dajte im mlijeko”, upotrijebio izraz “dojite ih”.

Kao i oko mnogih drugih praktičnih pitanja, papa je osviješten o važnosti dojenja u prvim mjesecima života za dugoročno zdravlje i dobrobit djece te se ne ustručava poticati žene da na taj način othranjuju svoju djecu. Mnogi mediji komentiraju da je osim praktičnog savjeta majkama, papa ovom porukom pokazao kako razumije svakodnevni život običnih ljudi i kako nema ništa loše u tome što gladna beba plače, pa makar to bilo i tijekom njegove mise u najpoznatijoj i najvećoj crkvi na svijetu. Papa ima razumijevanja i rješenje je za njega vrlo jednostavno – ako je beba gladna, dajte joj papati.