Recentna istraživanja i događanja u Hrvatskoj i svijetu svjedoče važnosti online aktivnosti u životima djece, ali i o njihovim negativnim posljedicama, od kojih je jedna i cyberbullying. Stoga, kako bismo analizirali postignuća i izazove u prevenciji cyberbullyinga, Hrabri telefon uz podršku Ministarstva socijalne politike i mladih te Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta organizira Okrugli stol: Prevencija cyberbullyinga: što su nas djeca naučila?, koji će se održati u srijedu, 4. lipnja 2014.  u Velikoj dvorani MZOS, s početkom u 10.00h.
Okruglom stolu će prisustvovati predstavnici politike, Grada, akademske zajednice te stručnjaci koje rade na zaštiti djece od cyberbullyinga, iz svih relevantnih sustava,te Vas pozivamo da popratite ovaj skup.
Govornici na okruglom stolu Prevencija cyberbullyinga: što su nas djeca naučila? će biti:
• Predstavnik Ministarstva socijalne politike i mladih
• Gđa. Sabina Glasovac – Pomoćnica ministra znanosti, obrazovanja i sporta
• Doc. dr. sc. Ivana Milas Klarić – Pravobraniteljica za djecu
• Dr. Slavko Antolić – Pomoćnik pročelnice za zdravstvo Grada Zagreba

Plenarna izlaganja će održati prof. emeritus Helen Cowie, Ph.D s University of Surrey te prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander, ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba.
Izlaganja o prevenciji cyberbullyinga u Hrvatskoj će održati prof. dr. sc. Danijel Labaš, voditelj projekta Djeca medija, Renata Ivanković, prof., predstavnica CARNet-a i Centra za sigurniji Internet te Sonja Burić, predstavnica stručnih suradnika u projektu Hrabri čuvari, čiji je nositelj Hrabri telefon, kao i njezine učenice Katarina Ljeljak i Elizabeta Gegić iz OŠ Retkovec, koje su predstavnice djece – Hrabrih čuvara. Hana Hrpka, prof., predsjednica Hrabrog telefona, predstavit će program Sigurniji Internet, koji Hrabri telefon provodi već 10 godina.